EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ekim 2022 14:05

DAİB HEYETİ SIRBİSTAN’DA

DAİB HEYETİ SIRBİSTAN’DA
Sırbistan'da, 19 İhracatçı firma, yüzün üzerinde firmayla 400'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği “İnşaat Sektörel Ticari Heyeti” Sırbistan’da yüzü aşkın firmayla bire bir iş görüşmeleri yaptı.

 

 

 

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ihracatı artırmak için, sık sık ihracatçı firmaları yurt dışındaki firmalarla buluşturuyor. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda “İnşaat Sektörel Ticari Heyeti” Sırbistan’a gitti. 19 iş insanından oluuşan heyet, yüzün üzerinde firmayla yaklaşık 400 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Birlik Başkanı Ethem Tanrıver, “ Devletimizin ihracat hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz bu kapsamda, sık sık yurt dışı gezilerimizle, sektörel buluşmalar sağlıyoruz.  Bu kapsamda, birliğimizce Sırbistan'a yönelik ‘İnşaat Sektörel Ticaret Heyeti' gerçekleştirildik.  Sektörel Ticaret Heyetine katılım sağlayan 19 inşaat-yapı malzemesi ihracatçı firmamız 100'ü aşkın Sırbistan firmasıyla 400'e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca Belgrad Büyükelçimiz Sayın Hami Aksoy'u ve Ticaret Müşavirimizi ziyaret ederek Sırbistan'ın yatırım ve ticaret potansiyellerini hakkında verimli görüşmelerimiz oldu.” Dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.