GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2021 13:48

DADAŞ BAŞKAN IRAK’I ADETA İMAR EDİYOR

DADAŞ BAŞKAN IRAK’I ADETA İMAR EDİYOR
Dadaş Başkan Vehbi Orakçı, yurt dışında gerçekleştirdiği projelerle göğsümüzü kabartıyor...
DADAŞ BAŞKAN IRAK’I ADETA İMAR EDİYOR

1970 yılında Erzurum’un Horasan İlçesinde Dünyaya gelen Vehbi Orakçı’nın hayatı tam bir başarı hikayesi. İlkokulu Horasan’da okuyan ve Dönemin İlçe Kaymakamı İstanbul eski Valisi Muammer Güler’in yardımları ile öğrenim hayatını sürdüren, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Harita Mühendisliği bölümünden mezun olan, Vehbi Orakçı, İstanbul Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanlığı yapmış bir isim. Orakçı öğrencilik yıllarında kurduğu  Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi ile bu gün uluslararası projelere imza atıyor. Özellikle Irak’ta önemli projeler gerçekleştiren Orakçı adeta Irak’ı imar ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nisan ayında açılışı gerçekleştirilen, 8 yıl süren, 6.000 Irak'lı gence modern koşullarda eğitim imkanı sunacak olan "Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi" Kerbela’da yükseldi. 35 bin metrekare alanda kurulan ve 7 ayrı binadan oluşan proje 250 milyon liraya mal oldu…

 

 

 

 

Derslikler, Laboratuvarlar, Spor Salonları, Konferas salonları ve sosyal tesislerden oluşan Eğitim Kompleksi Irak’ta türk mührünü taşıyor.

 

 

 

 

 

 

 

"Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi"ni Başarıyla tamamlayan Vehbi Orakçı ve Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi, yeni bir proje içinde imzaları attı. Irak’ta yapılacak olan Yetim ve öksüz barınma ve eğitim merkezini de Marmara Mühendislik yapacak. Geçtiğimiz gün proje için imza törenine katılan Dadaş Başkan Vehbi Orakçı, “   Hz. Hüseyin eğitim kompleksimizin hizmete açılmış halini gezerken Allah’a şükrettim. Ülkemiz, şirketimiz Marmara Mühendislik Yapı A.Ş ve tüm çalışma arkadaşlarımız adına onur tablosu gibi bir eser oldu. İnanç ve azimle işimize sarıldık; savaşa, ekonomik krize ve pandemiye göğüs gerdik. Başardık. Marmara Yapı ailesi olarak eğitimin Irak'lı gençlere ulaşması için sergilediğimiz sekiz yıllık özverili çalışmamızın sonucunda mutlu ve gururluyuz. 29 yıl önce mühendis adayı bir üniversite öğrencisi olarak kurduğum Marmara Yapı A.Ş’nin bugün uluslararası başarılara imza atan bir kuruma dönüşmesinden dolayı şükrediyorum. Yine Irak’ta Yetim ve Öksüz Çocuklar için barınma ve eğitim merkezini biz yapacağız. Ülkemize hayırlı olsun” dedi…

 

 

 

.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.