SİYASET Haber Girişi : 06 Eylül 2022 09:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası kritik mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası kritik mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İcra takibine düşmüş borcu bulunan vatandaşlarla ilgili bir müjdeyi paylaşan Erdoğan, "Bugün kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz bir başka müjdemiz de icra takibine düşmüş dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgilidir. Bilindiği gibi hükümet olarak, bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan altyapı ve üstyapı yatırımlarını yaparken diğer yandan refahı artırmak ve bu refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerinde önemli iyileştirmeler yaptık. Çiftçilerimizi memnun eden adımlar attık. Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5 buçuk milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fikriye KOÇAK 06 Eylül 2022 10:50

    Sayın cumhurbaşkanım ehliyetine el koyulan evine ekmek ğötürmek zorunda olan ağırvasıta şantiye işinde çalışan işçilerin cezasınada bir el atsanız ölümcül olmayan cezalarınızda affetseniz onlarda işlerinin başına dönebilse evlerine ekmek parası götürebilse sizden tek isteğimiz birde trafik cezalarını silseniz ekmek parasını kazanamayan cezayı nasıl ödeyecek çocuk var ev kira artı gurbet lütfen sayın cumhurbaşkanım sizden elinizi kapatmanızı bekliyoruz oğlum adına yazdım anne olarak sizden yardim bekliyorum