CUMHUR İTTİFAKINDA DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK GÜNDEM

14 mayıs seçimlerinde ittifak içindeki oyu yüzde 30'u bulan Milliyetçi Hareket Partisi, artık Erzurum'da daha talepkar. Yüzde 30'luk oy oranına dayanarak belediyelerinde yüzde 30'unun kendilerine verilmesi gerektiğini düşünüyor. Özellikle parti tabanında bu talep son derece yüksek bir biçimde dillendiriliyor. 

 

 

 

Son kulis bilgilerine göre MHP'de kurulan komisyon, AK Parti heyetinden Merkezde bir ilçe talebi ile görüşmelerini sürdürüyor. Yani Uzundere ve İspir yine MHP'de kalacak, ancak Merkezde de bir ilçenin MHP'ye verilmesi masada. Palandöken yada Aziziye ilçeleri üzerinde durulduğu gelen bilgiler arasında.  Özellikle Aziziye'de MHP'liler ciddi bir beklenti içindeler. Şayet Aziziye MHP'ye verilmesse, MHP'li seçmenin buna tepki olarak, geçen seçimde bağımsız aday olan ve az bir oy farkıyla seçimi kaybeden Emrullah Akpunar'ın kırgın MHP seçmenin oyu alabileceği konuşuluyor. 

 

 

Komisyonlar arasında masada olan bir başka gündemse Büyükşehir Belediyesi noktasında. Kulislere sızan bilgilere göre, AK Parti, MHP'den Adana'yı istiyor. AK Parti komisyonu, Adana'nın AK Parti'de kalması karşılığında Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin de MHP'ye bırakılması teklifinde bulunduğu iddialar arasında. Bir önceki seçimde aday olan ve seçimi kaybeden Hüseyin Sözlü'yü MHP Genel Merkezinin aday etmeyi düşünmediği de gelen bilgiler arasında. 

 

 

Komisyonların kararını Cumartesi veya en geç pazartesi açıklaması bekleniyor.    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.