GÜNDEM Haber Girişi : 21 Şubat 2023 10:41

ÇOK MU GÜLÜNCÜNE GİTTİ?

ÇOK MU GÜLÜNCÜNE GİTTİ?

Son dönem Türk sinemasının kült filmlerinden biridir Vizontele. Usta senarist Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı diyaloglar, hala dilden dile dolaşır. Bu diyaloglardan bir de Belediye Başkanı Nazmi Bey rolündeki Altan Erkekli ile oğlu rolündeki Tolga Çevik arasında geçer. Başkanın odasına gülerek giren oğlu, “ Baba Yılmaz damdan düştü.” der. Nazmi Bey yapıştırır cevabı; “ Öyle mi, çok mu gülüncüne gitti?”

 

 

 

Bu diyaloğu neden mi anlattım? Hemen söyleyeyim; Tüm ülkeyi yasa boğan 6 şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen 40 binin üzerinde insanımızın yaşamını kaybettiği deprem sonrasında, tüm ülke seferber oldu. Herkes kendine “ Nasıl yardım edebilirim, acıyı nasıl paylaşabilirim? ” diye sormaya başladı.  Erzurum’da da STK’lardan Kamu Kurumlarına, 7 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki ihtiyara herkes seferber oldu. Deprem bölgesindeki insanlarımızla ağladı, acılara ortak oldu.

 

 

 

Erzurum İş Dünyası da ETSO önderliğinde Erzurum Ticaret Borsası, 1.Organize Sanayi Bölgesi, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bir araya gelerek kampanya başlattı. Depremden iki gün sonra, 8 Şubat tarihinde bir araya gelen STK başkanları objektiflere de poz verdi. Erzurum Ticaret Borsasının hesaplarından paylaşılan bir fotoğraf var ki herkesin dikkatini çekti ve Vizontele filmini hatırlattı.

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğrafta, ETSO Başkanı Saim Özakalın, OSB Başkanı Murat Urkuç, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Meclis Başkanı Yavuz Güney, 2.OSB Müdürü Fırat Karakaya var.  Bir kişi hariç herkesin yüzünde, endişe, tedirginlik, üzüntü hakim. Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral ise mutlu bir biçimde gülümsüyor. Merak edip başka fotoğraf var mı diye araştırdım. Bulduğum neredeyse her karede Başkan Oral gülümseyerek poz vermiş.

 

 

 

E haklı olarak Vizontele filminin efsane diyaloğu geldi aklıma. Sormak da hakkımız. Çok mu gülüncüne gitti Hakan Bey? Yada soralım komik olan ne Hakan Bey?

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.