SİYASETHaber Girişi : 20 Mayıs 2025 12:11

Çobanlara sigorta yapılmalı

Çobanlara sigorta yapılmalı
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, 2025 yılında Şenkaya ve Narman’da iki çobanın yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, iki çobanın da yaralandığına dikkat çekti.

Çobanlara sigorta yapılması gerektiğine dikkat çeken CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum’da köylerde hayvan otlatmanın 8 ila 10 ay sürdüğünü belirterek, “ Sadece 2025 yılında Şenkaya ve Narman’da iki çobanımız yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Ayrıca iki çoban da yaralandı. Hayatını kaybeden çobanlarımızın aileleri geride bıraktığı çocukları mağdur oluyor. Sırf bu yüzden köylerde çobanlık yapacak kimse bulunamıyor.” dedi.

 

 

Can Eş, “ Tarım Bakanlığının her köyde çobanlık yapan kişileri sigortalaması gerektiğini belirterek, günümüz koşullarında sigortasız çalışmak nasıl mümkün olabilir. Zor şartlar altında hayvancılık yapan üreticiler sigorta primlerini karşılayamıyorsa, tarım bakanlığı bu işe çözüm bulmak zorunda. Çobanların da sigortalı olup, emeklilik gibi, sağlık hizmeti gibi  sosyal haklardan faydalanması gerekiyor.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.