SİYASET Haber Girişi : 28 Şubat 2023 09:54

CHP’Lİ SERHAT CAN EŞ UYARDI!

CHP’Lİ SERHAT CAN EŞ UYARDI!
En tehlikeli fay zonu müthiş stres yüklendi.

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP’li Serhat Can Eş, yaşanan gelişmeler sonrasında vatandaşın sabrının kalmadığını belirterek, “ En tehlikeli fay zonu aslında toplumsal fay zonu, o da müthiş  stres yüklendi.” dedi.

 

 

 

 

Yaşanan deprem felaketi sonrasında yaşananlarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partili Serhat Can Eş, “ Deprem felaketi sonrasında gördük ki, fay hatları üzerinde olan ülkemizde doğru düzgün bir afet planımız bile yok. Depremin üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen hala, bölgede yığınla ihtiyaç var, depremzedelerimiz mağdur. Sorumluluk sahipleri, çıkıp özür dilemesi gerekenler, kendilerini eleştirenlere hakaretler yağdırabiliyor, bu hakkı kendinde görebiliyor. Hemen organize olması gereken Kızılay, duyuyoruz ki depolarında çadır stokunu bölgeye göndereceğine, depremin üçüncü gününde satıyor. Çadırla da yetinmiyor, konserve yiyecekleri satıyor. Bedava ilaç dağıtmak için organize olan Eczacılara, parasıyla çadır satıyor. Akıl alır gibi değil. Devlet 'Baba' dır. Devleti yönetenler de bu bilinçte olmalıdır. Evladı soğukta üşürken, bir baba evladına dönerek, ' üşüyorsan, montumu makul bir ücret karşılığında sana satarım ' der mi? Bu mu devlet şevkati, bu mu babalık.

 

 

 

 

Deprem bölgesinde enkazın altında kalan Hükumet tek bir istifa bile yok. Ne siyasilerden, ne bürokratlardan tek bir istifa yok. Günlerce deprem bölgesinde elektrik verilemedi, su verilemedi, bir yıl içinde yeni konutları yapacağız diyenler, hala çadır kuramadı. İnsanlar tuvalet ihtiyacını karşılayamıyor, banyo ihtiyacını karşılamıyor.

 

 

 

Böylesi bir felaket yaşanmışken, uzmanlar ‘ Bingöl Yedisu’da 7’nin üzerinde bir deprem olabilir, Bu deprem, Bingöl başta olmak üzere, Erzincan ve Erzurum’u etkileyebilir.” derken, yerelde ve genelde iktidar olanlar kılını bile kıpırdatmıyor. Afetlerde yaşanan can kayıplarını ‘kader’e bağlayanlar, bu bölgelerdeki insanları da kaderine terk etmiş durumda.

 

 

 

Zaten ekonomik krizle cebelleşen vatandaş, deprem sonrası yaşananları gördükçe adeta çileden çıkıyor. Demokratik bir tepki gösteren Fenerbahçe, Beşiktaş futbol takımlarının taraftarları, FETÖCÜ, PKK’lı ilan ediliyor. Maçlarda taraftarın ne söyleyeceğini, nasıl bağıracağını kurala bağlamak isteyenler var. Eğer bizim istediğimiz gibi tezahüratta bulunmazlarla maçlar seyircisiz oynansın diyenler var.

 

 

 

Bütün bu yaşananlar en tehlike fay zonu olan ‘ Toplumsal Fay Zonu’nda müthiş bir stresin yüklenmesine sebep oldu. İktidardakilere sesleniyorum. Şimdiden tedbirinizi alın. Toplumsal fay zonu sandıkta kırılacak. Ortaya çıkan enerji sizi sandığın altında bırakacak.” Dedi.     

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.