SİYASET Haber Girişi : 11 Mart 2024 09:03

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş; Verilen oylara ihanettir.

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş; Verilen oylara ihanettir.
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Çevre, Şehircilik Bakanlığı'nın duyurduğu Kentsel dönüşüm için kredi verilmesini kapsayan iller arasında Erzurum'un olmamasını eleştirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini açıkladı. Kampanyaya dahil edilen şehirler arasında uzmanların büyük deprem beklediği Erzurum yer almadı...

 

 

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, " Uzmanlar her fırsatta Erzurum ve Bingöl'ün aktif fay hatları üzerinde olduğunu ifade ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kredi kampanyasına dahil ettiği iller arasında Erzurum nasıl ve niye olmaz? " diye sordu. 

 

 

 

"İstanbul,İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Tekirdağ illerini kapsayan kampanya ile evini dönüştürmek isteyen vatandaşa uygun koşullarda kredi verilecek" diyen Cah Eş, " Bu iller arasında Erzurum'un olmaması, AKP'ye vatandaşın her seçimde verdiği oylara ihanettir. Bakın bu kredi AKP'nin kaybedeceğini düşündüğü iller için çıkarılmış. Erzurumlunun suçu AKP'ye oy vermesi midir? Vatandaşın oylarıyla milletvekili seçilenler, Belediye Başkanı seçilenler, Erzurum'un hakkını neden savunmaz? Bu kredi kampanyasına Erzurum dahil edilmeli niye diyemez? İnanın Erzurum'da bir milletvekilimiz olsaydı, bunu bu kadim şehre reva göremezlerdi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, konunun takipçisi olacağımıza söz veriyoruz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.