GÜNDEM Haber Girişi : 06 Şubat 2023 12:53

CHP İL BAŞKANI DÜLGER KAMPANYA BAŞLATTI

CHP İL BAŞKANI DÜLGER KAMPANYA BAŞLATTI
CHP Erzurum il Başkanı Suat Dülger, Parti Teşkilatı olarak bugün itibarı ile deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Kışlık bot , Battaniye , Çadır, uyku tulumu gibi malzemeleri ulaştırmak için kampanyası başlatıyoruz” dedi.

Bu sabah 04.17’de Kahramanmaraş / Pazarcık Merkezli 7.7 büyüklüğün olan ve bölgede bir çok ili etkileyen deprem sonrası, Erzurum'da siyasiler de harekete geçti. 

 

 

 

CHP Kampanya başlattı. CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Bugünden itibaren, Kışlık bot , Battaniye , Çadır, uyku tulumu, Çorap , bere , eldiven gibi malzemelerin deprem bölgesine ulaştırılması için kampanyası başlattıklarını duyurdu. Başkan Dülger ' yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Malumunuz üzere bu sabah 04.17’de Kahramanmaraş/Pazarcık Merkezli 7.7 Büyüklüğünde ve bir çok ilimizi etkileyen bir deprem meydana geldi. Uyku tulumu, battaniye , çorap , bere , eldiven ve el feneri gibi malzemeleri İl başkanlıklarımıza teslim etmenizi rica ediyoruz" diye konuştu.

 

 

 

İYİ Parti'de kampanya başlattı. İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Güneyin sosyal medya hasabından kampanyayı duyurdu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl çağrıda bulundu; Sosyal Medya hesabından bir mesaj paylaşan Bingöl,  “Ayağa kalk Türkiye’m gün yardımlaşma günü, gün birlik ve beraberliğimizi tesis etme günü, acılarımızı paylaşma günü”dedi. Bingöl, ayrıca parti olarak yardım kampanyası başlattıklarını da bildirdi.

 

 

 

Başta Kahramanmaraş olmak üzere, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay' büyük ölçüde hissedilen depremde ilk açıklamalara göre bine yakın insan hayatını kaybederken binlerce insan da yaralandı. Ayrıca enkaz altında kalan binlerce insanın da bir an önce kurtarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Deprem nedeniyle Kızılay’ın kan bağışı çağrısında bulunması üzerine günün ilk saatlerinde Kızılay Kan Merkezi giderek kan veren DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, depremzedeler için kampanya başlattıklarını duyurdu.  Bütün sağlıklı insanları kan vermeye devam eden Bingöl, ayrıca başlattıkları yardım kampanyası içinde hayırseverlerin harekete geçmesini istedi.

 

 

 

Başkan Bingöl, DEVA Erzurum teşkilatı olarak hemen bir kriz masası oluşturduklarını belirterek, burada görevli partililerin vatandaşlardan gelecek yardımları bir merkezde toplayıp deprem bölgesine gönderme kararı aldıklarını açıkladı. Bingöl, nakdi yardımdan ziyade depremzedelerin ihtiyacı olan çadır içi soba, uyku tulumu, standart ve termal battaniye, cep ısıtıcısı, yedek şarj üniteleri ve Powerbank, termal içlik (bebek/çocuk/yetişkin), kışlık eldiven, Bere, atkı (bebek/çocuk/yetişkin), polar battaniye, polar ara katman, kalın kazak, kışlık bot (yetişkin/çocuk), kışlık çorap, bebek maması, hijyen malzemeleri (bebek bezi/ hijyenik ped), el feneri ve kalem pil gibi malzeme yardımında bulunmalarını istedi.

Yardımda bulunmak isteyenlerin, parti il binasında oluşturulan kriz masasının 0532 100 53 29, 0539 619 20 02 ve 0538 970 72 82 nolu telefonları ile irtibat kurabilecekler.

“Hadi Türkiyem kalk ayağa gün yardımlaşma günü” diyen Başkan A. Vahit Bingöl, sözlerin şöyle devam etti:

“Gün birlik ve beraberliğimizi tesis etme günü, acılarımızı paylaşma günü. Kan bağışında bulunma günü. Fedakârlık etme günü. Haydi Türkiyem kalk ayağa göster kendini. Sen öyle bir milletsin ki ne acılar ne savaşlar kazandın. Ne zorluklar başardın bunu da başaracaksın kalk ayağa kalk. Gün ağlama günü değil, yaralarımızı sarma günü, acılarımızı paylaşma günü. Kendi yaramızı kendimiz saralım ayağı kalkalım dik duralım. Dünya bize gıpta etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah bize yeter yeter ki tevekkül olalım.”

Bingöl, ayrıca Millet İttifakı olarak da depremzedeler için ayrı bir çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.