CHP ERZURUM'DA İL BAŞKANINI BULDU

Cumhuriyet Halk Partisi'nde sular duruluyor. CHP İl Başkanı Bülent Oğuz'un taciz iddiaları sonrasında istifa etmesi, gündemi bir hayli işgal etmişti. Kendisine tuzak kurulduğunu düşündüğüm Oğuz'un istifası sonrasında Genel Merkez tarafından mevcut yönetimde de görev alan Suat Dülger atandı.

 

 

 

 

Dülger mazbatıyı alır almaz basın mensuplarıyla bir aya geldi. Açıkçası 26 yıldır Erzurum'da siyaseti takip eden bir gazeteci olarak, CHP'den bu hamleyi beklemiyordum. Erzurum'da neredeyse tam otuz yıldır CHP kendi içinde siyaset yapan, teşkilatlarını küçük olsun benim olsun mantığıyla örgütleyen, şehrin meselelerini gündeme getirme noktasında neredeyse hiç olmayan, basının karşısına çıkmaktan çekinen bir paırti konumundaydı. Tabiri caizse "CHP'nin başına taş mı düştü"  diye düşünmekten kendimi alamadım.

 

 

 

Ülke genelinde ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, Erzurum'da son seçimde ancak %3.67 oy alarak beşinci parti olabilmişti. 400 binin üzerinde oy kullanılan bir şehirde 15 bin oy bile alamayan CHP'de öyle görünüyor ki Erzurum'da artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkına varmış. 

 

 

 

Evet farkına varmış diyorum, zira atanan İl Başkanı Suat Dülger''in son dönemlerde CHP'de il başkanlığı yapmış bir çok isimden, siyasi anlamda daha donanımlı, tutarlı bir isim olduğunu gördüm. İl Başkanı olarak atanan Suat Dülger'in basınla tanışma toplantısana katıldım. Dülger, Sosyolog, aynı zamanda eğitimci. Bu anlamda düşüncelerini net bir biçimde ifade edebiliyor. Konuştu mu kendisini dinlettiriyor. Dülger'de dikkatimi çeken bir diğer husus da öyle, genel merkeze şirinlik olsun diye konuşmuyor. Doğru bildiğini hemde basının karşısında rahatlıkla ifade edebiliyor.  

 

 

 

Mesela Başkanlık sisteminden Parlementer sisteme geçiş noktasında Dülger, acele edilmemesinden yana. Millet İttifakının iktidar olması sonrasında, hemen sistem değişikliğine odaklanmanın doğru olmadığını düşünüyor. Ülkenin birikmiş bir çok sorunu varken, önceliğin bu sorunların çözümüne odaklanmak olduğunu düşünüyor. İşsizlik, gelir dağılımdaki adaletsizlik, ekonomideki kriz ortamı, bunlar çözülmeden, sistem değişikliğine odaklanmanın doğru olmadığını son derece açık bir biçimde ifade etti. 

 

 

 

Açıkçası tavrıyla, tarzıyla Dülger " Erzurum CHP" için bir kaç gömlek fazla... Umarım Genel Merkez de bunun farkında olarak, Dülger'i destekler. Parti içi hiziplere kurban etmez. 

 

 

 

İşi zor Dülger'in, zira Erzurum'da Teşkilatlar anlamında 30 yıla yakın oluşmuş bir eğilimi değiştirmek zorunda. Bu anlamda Genel Merkez arkasında duracak mı bekleyip göreceğiz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.