SİYASET Haber Girişi : 02 Şubat 2022 14:08

CHP'DEN ERZURUM İÇİN SEÇİM ANKETİ

CHP'DEN ERZURUM İÇİN SEÇİM ANKETİ
CHP Erzurum İl Başkanlığının Erzurum'da yaptığı seçim anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Anket sonuçlarını İl Başkanı Suat Dülger sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP Erzurum İl örgütü Erzurum merkezde seçim anketi yaptı. 368 kişi işe yüz yüze yapılan kamuoyu anket sonuçlarına göre Cumhur ittifakının oyu yüzde 49.05, Millet İttifanının oyu da 35.75 olarak çıktı.

 

 

 

 

CHP İl Başkanı Suat Dülger anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. CHP'nin anketine göre Erzurum’da 1. Parti AK Parti, 2. Parti  Cumhuriyet Halk Partisi, 3. Parti ise MHP olduğu görüldü.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Suat Dülger Yaptığı açıklamada: "0cak 2023 anketimizde bizi en çok mutlu eden 18-25 yaş arası seçmende açık ara birinci parti oluşumuzdur. Zaten anket genelinde beklediğimizden çok yüksek oy alışımızın nedeni de bu durum. İlk defa oy kullanacak seçmen ve ilk defa geçen seçimde oy kullanma hakkı elde etmiş seçmende hükümete büyük bir tepki var ve bu tepki CHPye oy olarak dönüyor, parti bağlantısı zayıf olan gençler AKPnin karşısında net duruşu CHPde gördüğü için CHPye yöneliyor. Ulusal ölçekte de benzer bir durum anket şirketlerinin tümü tarafından tespit edilmiş durumda, bu bağlamda Erzurum gençleri de benzer bir tavır gösteriyor diyebiliriz." dedi. 

 

 

İŞTE SONUÇLAR 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bir Genç 02 Şubat 2022 18:48

    Umut verici bir anket.. Burada göründüğü gibi gençlerin tercihi CHP olacaktır.