EKONOMİ Haber Girişi : 01 Eylül 2022 12:53

CELLAT ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CELLAT ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Kasım ayına kadar yapılması planlanan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerinde, Erzurumlu İş İnsanı Abdurrezzak Cellat başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Gazetecilerle bir araya gelen Abdurrezzak Cellat’ın basın toplantısında, yol arkadaşları da hazır bulundu. Şehir esnafının birikmiş onlarca sorunu olduğunu belirten Cellat, “ Bu sorunların çözümü noktasında ben ve ekip arkadaşlarımız, taşın altına gövdemizi koymaya hazırız.” dedi.

 

 

 

 

 

Cellat şunları söyledi; “ Ticaret Borsamızda 13 meslek gurubu var. Ve bu mesleklerde faaliyet gösteren üyelerimizin birikmiş, çözüm bekleyen sorunları var. Ben geçen dönem de aday olmuştum. Mevcut Başkan Hakan Oral ve Biz o dönem üyelerimize bir vaatte bulunduk. Biz vergi dairesi değiliz, seçilmemiz halinde esnafın defterlerini istemeyeceğiz dedik. Ancak başkan koltuğa oturur oturmaz bu vaadini unuttu. Esnaflarımızın defterlerini istemeye devam etti. Öte yandan Borsaya aidat borcu olan esnafımıza icralar gönderiliyor. Mecliste bunun da yanlış olduğunu söyledim. Gerekirse Borsa olarak biz esnafımıza tahsildar çıkaralım, esnafı icraya vermek doğru değil diye mecliste itiraz ettim. Ancak bizim bu talebimiz karşılık görmedi. Seçilmemiz halinde buradan bir kez daha söylüyorum, esnafın defterlerini istemeyeceğiz. Hiçbir esnafımıza icra göndermeyeceğiz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STK’ların çok önemli kurumlar olduğuna dikkat çeken Cellat, “ Bizler istemesini becerebilirsek, üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş olamaz. Bakın Erzurum’un hayvancılık anlamında yirmide biri olan Ordu’ya Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Biz STK’lar olarak bu işin peşine düşmeliydik. Erzurum’a da Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için gayret göstereceğiz.”

 

 

 

 

Borsanın öve öve bitiremediği Soğuk Zincir Süt Toplama projesine de değinen Cellat, “ İyi niyetle yola çıktılar, ancak vahşi bir rekabet başlattılar. Erzurum ovasında yakın bölgelerdeki sütü, zaten şehirde faaliyet gösteren mandıralarımız topluyordu. Borsa onlara rakip oldu. Ancak Karayazı’nın köylerinde, Şenkaya’nın köylerinde, İspir’in köylerinde sütler ziyan oluyor. Ticaret Borsası süt toplanmayan bölgelerde bu işi yürütmeli. Erzurum’da Mandıracılık yapan esnafı mağdur etmeden toplanan sütler, satılmalı. Bakın Erzurum’da faaliyet gösteren bir çok mandıra, şehir dışından süt alıyor. Biz bu projeyi doğru bir biçimde yöneterek, hem köylünün hem esnafın kazanmasını sağlayacağız. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki projelerimiz arasında bir süt tozu üretim tesisi düşünüyoruz. Doğru bir biçimde işletilecek Soğuk Zincir Süt Toplama projesine entegre olarak açacağımız tesisle, atıl kalan sütlerden süt tozu üretmeyi amaçlıyoruz. Bu gün Borsa bu projeden yıllık ortama 500 bin TL zarar ediyor.” dedi.    

 

 

 

 

Erzurum’da uçak seferlerinin yetersizliğine dikkat çeken Cellat, “ Bizler STK’lar olarak sorunlarımız gündeme getirmeli, çözüm yolları aramalıyız. Kendi işimiz elbette ki önemli ancak Borsa başkanlığını da en az kendi işimiz kadar önemsemeliyiz. O koltuklar, kendi ticaretinizi yürütmek için oturulan koltuklar değil. Uçak seferleri ile ilgili takip ettiğimiz kadarıyla hiçbir STK’dan tepki gelmedi. Yine Erzurum Teşvik kapsamında 5. Bölgede, Güneydoğu illeri 6. Bölgede. Bizim esnafımız bir asgari ücretli için stopajıyla birlikte 2 bin 500 TL pirim öderken, 6. Bölgede olan iller sadece 750 TL ödüyorlar. Buna karşı ses yükselteni gördünüz mü? Ben görmedim. İpek yolu üzerinde kurulu Erzurum ticareti ne yazık ki öğrencinin umuduna kalmış. Neden? Üreticinin önündeki engeller yüzünden. Bizler bu engelleri kaldırabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

 

 

 

 

Gazeteci Sinan Özçaylak’ın “ Ticaret Borsası kapalı bir kutu, dört yıllık dönemde mevcut başkan toplasanız, dört tane basın toplantısı düzenlemedi. Siz de seçilmeniz halinde bu anlayışı sürdürecek misiniz?” sorusuna Başkan Adayı Abdurrezzak Cellat, “ Biz şeffaf bir yönetim anlayışını, istişareyi  kendi iş yaşantımızda da benimsemiş insanlarız. Ekibimiz de öyle. Tam tersi biz hesaplarımızla, Borsanın gelir ve giderleriyle şeffaf olacağız. Aylık faaliyetlerimizi, gelir ve giderlerimizi yayınlayacağız. Sizlerle de sürekli istişare halinde olacağız. Bakın ben başkanlık için aday oldum, ancak Borsa hala bana üye listelerini güncelleyerek verebilmiş değil. Hem sözlü istedim, hem de yazılı fakat alamadım.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abdurrezzak Cellat’ın listesinden Meclis Üyeliği için aday olan İş İnsanı Mesut Demirci’de gazetecilerden gelen “ Bu güne kadar sizi her hangi bir sivil toplum örgütünde görmemiştik. Neden şimdi adaysınız?” sorusuna  cevap verdi.  Demirci, “ Bizler bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Evet Dünyada bir ekonomik kriz var, ülkemizde de ekonomi iyi değil, ancak bu krizin etkileri Erzurum’a gelinceye kadar daha katlanıyor, büyüyor.  Bizler bu etkiden esnafımız minimum hasarla nasıl çıkar bunun için gayret göstereceğiz. Erzurum büyükşehir ancak sürekli göç veriyor. Bu erimenin önüne nasıl geçeriz, bunun için projeler üreteceğiz. İstemesini bileceğiz. Erzurum’un yeniden bir ticaret merkezi olabilmesi için yorulmadan gayret göstereceğiz. Bunun için sorumluk almak istedik. Mesela Erzurum’da bir kesimhane sıkıntısı var. Bu kolaylıkla çözülebilir, ancak kimse buna öncülük etmiyor. Ayrıca Borsa yaptığı projelerde esnafla rekabet etmek yerine, paydaşlarıyla çözüm üretmeli. Soğuk Zincir Süt Toplama projesini de bu minvalden ele alarak, amacına uygun bir biçimde revize etmek istiyoruz. Bu koltuklar, oturduğunuz zaman kalkmayacağınız koltuklar olmamalı, eğer başarısızsanız bir dönem de olma, bu koltuğu bırakmalısınız.  ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplantı sonrası Cellat ekibiyle birlikte topluca fotoğraf çektirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.