ÇAT MERCEK ALTINA ALINMALI!

Çat Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir’in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar Erzurum gündemine bomba gibi düştü. Ne diyordu Özdemir;  “ÇAT Belediyesi tarafından kurulan ÇAT-SA A.Ş’nin kuruluşu usulsüzce yapıldı. Bu şirkete yatırım amaçlı yapılan arsa tahsisi hiçbir mevzuata uygun olmayan bir biçimde yapıldı. Müdahale edilmeli, 7 milyonluk kamu zararı oluştu. Belediye Başkanı Melik Yaşar, Cumhurbaşkanı’nın ismini kullanarak, hiçbir kanuna uygun olmayan işlemler yapıyor. Suç duyurusunda bulundum. DMK 21’e göre yapmam gerekeni yaptım. Hiç bir konuda kanun yok. Devletimden can ve mal güvenliğimi korumasını talep ettim. “ Bu ifadeler Çat Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir’e ait. Yenilir yutulur cinsten iddialar değil.

 

 

 

Mazhar Özdemir 20 yılı aşkındır, çeşitli belediyelerde görev yapmış, bir devlet memuru, neyin ne olduğunu bilen bir isim. MHP’li, AK Parti’li , CHP’li belediye başkanlarıyla çalışmış. Elinde bilgi, belge olmadan bu tarz açıklamalar yapacak bir isim değil. Ne söylediğini, söylediğinin nereye gideceğini bilir.

 

 

 

Özdemir’in paylaşımları sonrasında, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın basına yansıyan açıklamaları ise şöyle; , ” Oğlu belediyemizde  sözleşmeli olarak çalışıyordu. Bizim göreve gelmemiz ile birlikte sözleşmesini yeniledik. Ancak  bu yıl pandemi nedeni ile belediye bütçesi uygun olmadığı için, 4 kişi ile sözleşmeyi yenilemedik.  Bu nedenle başkan yardımcısı bizi hedef alarak bu iddialarda bulunuyor” Yani Başkan Yaşar, Mazhar Özdemir’in neden bu paylaşımları yaptığını söylüyor.

 

 

 

 

Sayın Başkan, Özdemir’in ne söylediğine değil, neden söylediğine açıklık getirmiş. Bakın Sayın Yaşar, bu iddialar yenilir yutulur cinsten değil, “ Oğlunu işten attım, o yüzden konuşuyor” demekle meseleyi savuşturmak yerine, iddiaların içeriği ile ilgili bir açıklama yapmanız gerekiyor. Hem de belgeleriyle. Şimdi Özdemir’in iddialarını size bir kez daha soruyorum.

 

 

ÇAT-SA A.Ş. usulsüz mü kuruldu?

Arsa tahsisi kanuna uygun mu yapıldı?

7 milyonluk kamu zararı oluştu mu?

Cumhurbaşkanı’nın ismi kullanılarak, belediyede kanunsuz işler mi yapılıyor?

Özdemir, neden can ve mal güvenliğim yok diye Savcılığa başvurdu?

 

 

 

Bu sorulara basının karşısına çıkıp, belgelerinizi yanınıza alıp, tek tek açıklama yapmanız gerekiyor, hem de ivedilikle. Şeffaflık bunu gerektirir.

 

 

 

Buradan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e de sesleniyorum. Konu ile ile ilgili hem adli hem de idari soruşturma yapılması gerekiyor. Başkan Yardımcısı savcılığa şikayette bulunduğunu söylüyor, bu konuda İç İşleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesi gerekiyor. Bakanlıktan müfettişlerin gönderilmesi gerekiyor. Şayet bunlar yapılmazsa vatandaşın zihninde bu iddialar sürekli kalacaktır. Adı AK olan bir parti gerekeni yapmalı, benden söylemesi…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.