SİYASET Haber Girişi : 15 Aralık 2023 13:34

CAN EŞ’TEN, BELLİ’YE ZOR SORULAR!

CAN EŞ’TEN, BELLİ’YE ZOR SORULAR!
CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, AK Partili Köprüköy Belediyesini mercek altına aldı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın katılımıyla Erzurum’da AK Partili Belediyelerle ilgili sorular soran İl Başkanı Serhat Can Eş, bu kez sorularını Köprüköy Belediyesi'ne sordu.

 

 

 

AK Partili Belediyelerin kurumları akrabayı taallukatı zengin etme yerine çevirdiklerini iddia eden Can Eş, basında gündeme gelen arsa meselesi ile ilgili üç dönemdir ilçede Belediye Başkanı olan Osman Belli’ye sorular sordu.

 

 

 

 

Can Eş yaptığı yazılı açıklamada, “ Çeyrek asır boyunca hizmet ettiğinizi belirttiğinizi ifade ettiğiniz bu insanlara hizmet adı altında veya kalkınma adı altında neler verdiğinizi bir açıklasanız da, vatandaşlarımızla birlikte bizlerde bu şehrin bir ferdi olarak dinleyip, öğrensek… Ortada cevabı bilinmeyen ve muamma olarak bekleyen yüzlerce soru ve sorun varken, siz hangi yüzle bu halkın karşısına çıkıp oy isteyeceksiniz? Kafanızı gömdüğünüz kumdan çıkarma vakti geldi…” dedi.

 

 

Daha önce CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın katılımıyla yapılan basın toplantısında “ Şenkaya Belediyesi, bütçesinden sadece 170 bin liralık bir işi pazarlık usulü ile ihaleyle yapmış, kalan işlerin tamamını doğrudan temin yoluyla yaptırmış. Belediye Başkanına soruyoruz, bu iddialar doğru mu?” sorusunu yönelten CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, “" Artık Erzurum'daki belediyeler merceğimiz altında. Cumhuriyet Halk Partisi olarak AKP'li Belediyelerde olup biteni seçim süreci boyunca gözler önüne sereceğiz.” dedi.

 

 

Köprüköy’de üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Belli’ye basında yer alan iddialarla ilgili sorular yönelten Can Eş,AKP’li başkanlar belediyeleri adeta akrabayı taallukatı kalkındırma yeri olarak bakıyorlar. Köprüköy’de üç dönemdir belediye Başkanı olan Osman Belli’ye ilçe halkı adına soruyoruz.

1- Belediye’de şuan hem memur hem işçi kadrosunda ne kadar Belli soyadını taşıyan çalışan var? Bunların kaçı siz Belediye Başkanı olduktan sonra işe alındı?

2 - 2018 yılında hazineden takas yoluyla kamu         yararına alınan ve akabinde belediye tarafından Ş.T adlı şahısa satılan arsa ile ilgili:

Aşağıdaki fotoğrafta görüler bahsi geçen 774 parsel numaralı 126 dönüm arsa 25.01.2023 tarihinde mevcut Belediye başkanının oğluna satıldı mı?

Satıldıysa kaç liraya satıldı?

Satış sonrası tarla olan arsa ile ilgili herhangi bir imar tadilatı belediye tarafından yapıldı mı?

Arsa üzerinde ticari işletmeler var mı?

Hemen o tarlanın üstünde bulunan 2357 parsel nolu çayırın 1/4 hissesi mevcut belediye başkanının oğluna mı ait? Aitse bu çayıra da imar tadilatı yapıldı mı?” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.