SİYASET Haber Girişi : 22 Aralık 2023 12:30

CAN EŞ SORULARINI AZİZİYE BELEDİYESİ’NE YÖNELTTİ

CAN EŞ SORULARINI AZİZİYE BELEDİYESİ’NE YÖNELTTİ
Can Eş'ten Orhan'a gündem olacak sorular.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, AK Partili belediyelerle ilgili sorularını bu kez Aziziye Belediyesi’ne yöneltti. İki dönemdir Aziziye  Belediye Başkanı olan Muhammet Cevdet Orhan’la ilgili basın kuruluşlarında çıkan haberlere dikkat çeken Can Eş, “ Milletin çocuğu memur olabilmek için sınavlara girerken, anlamsız mülakatlarınızda elenirken, siz Özel Kalem Kadrosundan bu güne kadar kaç memur alımı yaptınız. Aldığınız bu kişilerin AKP’li olmak dışında vasıfları neler çıkıp kamuoyuyla paylaşabilir misiniz?” diye sordu.

 

 

 

AK Partili Belediyelerle ilgi “bizim merceğimiz altındalar” diyerek, seçim süreci boyunca sorular yönelteceklerini belirten Serhat Can Eş, “ Bu güne kadar, hem Şenkaya Belediyesi hem Köprüköy Belediyesiyle ilgili sorularımızı kamuoyu önünde sorduk, hiç birine cevap alamadık. AKP Belediyeciliği bundan ibaret. Ben yaptım oldu zihniyetiyle, kamuoyu adına sorduğumuz sorulara yanıt vermiyorlar. Daha doğrusu veremiyorlar. Ne cevap verecekler, çıkıp “söylediklerinizin tamamı doğru mu?” diyecekler. “Biz bu anlattıklarınızın hepsini yaptık mı?” diyecekler. Elbette hayır.” dedi.

 

 

 

 

Belediyelerin bütçesinde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olduğuna vurgu yapan Serhat Can Eş, “ Ne yazık ki AKP zihniyeti, belediyeleri kendi özel şirketleriymiş gibi yönetiyorlar. Yandaşı zengin etme, fukaranın sırtına basma yeri olarak görüyorlar. Bunun son örneği de Aziziye Belediyesi’nde yaşanmış. İki dönemdir Aziziye Belediyesi’ni yöneten Muhammet Cevdet Orhan, istisnai kadro olarak bilinen Özel Kalem Kadrosundan tam 15 kişiyi belediyede memur yapmış. Ne KPSS puanı aramış, ne de Mülakat notu. Şimdi buradan soruyoruz Başkan Orhan’a. Özel Kalem kadrosundan işe aldığınız bu 15 kişi kimler? Hangi kriterlere göre bu insanları memur yaptınız. KPSS puanları ne? Bu 15 kişinin AKP ile bir bağı var mı? Kimlerin yakını yada akrabası? Vatandaşın çocuğu kamuda işe girmek için yıllarca oturup KPSS çalışırken, Mülakatlarda ter dökenken, siz bu denli pervasızca, hesapsızca bu alımları nasıl yaptınız? Birde Büyükşehir için aday olmayı düşünüyorsunuz, Aziziye'de 15 kişi büyükşehire gelince 150 AKP'liyi mi işe alacaksınız ? Bu mudur vaadiniz? AKP kalkanı bu dünyada sizi koruyabilir, ancak Allah’a nasıl hesap vereceksiniz?” dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.