SİYASET Haber Girişi : 07 Şubat 2022 11:14

Can Eş, Ayranımız yok içmeye, tahtırevanla gidiyoruz çeşmeye 

Can Eş, Ayranımız yok içmeye, tahtırevanla gidiyoruz çeşmeye 
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, TUİK’in paylaştığı verilere göre Erzurum’da nüfusun azaldığına dikkat çekerek, “ Erzurum her geçen gün erimeye devam ediyor” dedi. 

Erzurum’dan göç eden insanların genç nüfus olduğuna dikkat çeken Can Eş, “ Gençlerimizin yarınlarından umutsuz. Ülke genelinde gençlerin hayali nasıl yurt dışına gitmekse, Erzurum’da da iş imkanı bulamayan gençlerimiz batıya, büyükşehirlere göç ediyor. Gençlerimizin hayalleri arasında Erzurum’da yaşamak ne yazık ki yok. Erzurum nüfusu TUİK verilerine göre 758 binden, 756 bine düşmüş. Her yıl Erzurum’un nüfusu azalıyor. Günden güne eriyoruz.” dedi. 

 

 

 


2020 yılı itibariyle Erzurum’daki kayıtlı işsiz sayısının 31 bin 838 kişi olduğunu belirten Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Bu sayıya her gün yenileri ekleniyor. Bu sayıları rakamdan ibaret görmemek lazım. 31 bin 838 kişinin hayalleri yok, umutları tükenmiş, her şeyin ateş pahası olduğu şu günlerde, evine ekmek parası götürecekleri bir işleri yok. Hal böyleyken, gençlere iş istihdam sahaları açmak yerine, yerel yönetimler çiçeğe böceğe milyonlar harcıyor. Tabiri caizse ayranımız yok içmeye, tahtırevanla gidiyoruz çeşmeye. Bir siyasetçi olarak her gün partimize gelen iş isteyen gençlerimizi gördükçe içim yanıyor. Geneli eğitimli olan gençlerimiz işsiz, ceplerinde harçlıkları yok. Benim yüzüm kızarırken, bu ülkeyi yönetenler hiç mi hicap duymuyor? Bu bir yönetim krizidir.” dedi.

 

 

 

“ Ne yazık ki ülkede adaletsizlik var, Siyasi tanıdığı olanlar, işe giriş mülakatlarında kayırılıyor” diyen Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Asgari ücretli en basit işe bile girerken, bırakın kamuyu özel sektörde bile, İktidar Partisinden tanıdığınız olması gerekiyor. Tanıdığınız yoksa kimse sizi ciddiye almıyor. O işi hak edip etmediğinizi, durumda olduğunuzu umursamıyor. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır. Bizdenseniz varsınız, bizden değilseniz yok. Bu düzene itirazımız var.” dedi.   
  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.