GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mart 2023 09:26

ÇALIKUŞU'NDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

ÇALIKUŞU'NDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI
TOBB KGK Doğu Anadolu Bölge Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, Yaşanan deprem sonrası Erzurum'daki STK'lara çağrıda bulunarak, "Çevre iller hızlı bir şekilden aksiyon almaya başlamışken, biz durup bekleyemeyiz." dedi.

Yaşanan Depremlerden ders çıkarılarak bir an önce aksiyon almak gerektiğini belirten TOBB KGK Doğu Anadolu Bölge Başkanı
Feride Eda Çalıkuşu şunları söyledi; " 6 Şubat'tan beri yaşadığımız asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge'mizde 11 ilimizi etkileyen depremler neticesinde; vefat edenlere Allah'tan rahmet, tüm bölge halkımıza ve ülkemize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

 

 

 


Malumunuz üzere; yaşanılan büyük depremlerin ardından, hem bölgede hem de şehrimiz Erzurum ve çevresinde sismik aktiviteler devam etmektedir.

 

 


Uzmanların yaptığı açıklamalara göre; KAF' da enerji yoğunlaşması ile risk altına girmiştir. Yine aynı uzmanlar tarafından söylenen ve işaret edilen 7 üzeri deprem oluşturabilecek fay hatları, şehir merkezimize yakınlıkları ile Erzurum'un bu depremlerden etkilenebilecek yüksek riskli bir durumda olduğu konuşulmaktadır.

 

 


Şehrimizde bilimsel çalışmaları ile adından söz ettiren Erzurum Teknik Üniversitesi  ile ülkemizin köklü üniversitelerinden Atatürk Üniversitesi ve deprem izleme merkezi bulunmaktadır. AFAD İl müdürlüğümüz, güçlü Büyükşehir Belediyesi İtfaiye departmanımız ile şehrimizde çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve dernek bulunmaktadır.

 

 


Bölgemizdeki çoğu illerimiz, son yaşadığımız felaketle acı tecrübeler ile ivedilikle aksiyon almaya başlamıştır.

 

 


Hal böyle iken öngörülen olası riskli şehirlerimizden olan Erzurum'da da devletimizin resmi kurumları, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları bir araya gelip il çapında afet planlamasının koordinasyon ve organizasyonlarını revize edilmeli hep birlikte görüş alışverişinde bulunulmalıdır.

 

 


Bunun için sosyolojik görevimiz gereği tüm kurum,kuruluş ve STK'larımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin il bazında pratik önlemlerin mahalle mahalle planmasını yaparak, vatandaşlarımızın duyarlılığı ile bireysel eğitimlerimiz de tamamlayarak, her an her türlü afet için yerel tüm bileşenlerimizle şehrimizdeki deprem riski farkındalığımızı yukseltelim.

 

 


Tüm Sivil Toplum Kuruluşları,dernekler, vakıflara açık çağrımızdır. Vakit kaybetmeden deprem farkındalığı hususunda hep birlikte elele hareket başlatalım. 

 


Başka Erzurum yok!" 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.