GÜNDEM Haber Girişi : 22 Aralık 2023 11:13

Buz tutan şadırvanda abdest alıyorlar

Buz tutan şadırvanda abdest alıyorlar
Erzurum’da soğuk ve dondurucu hava etkisini artırırken, şehirde çeşme ve şadırvanlar buz tuttu. Buz tutan şadırvanlarda abdest alan vatandaşlar ise hallerinden memnun olduklarını ifade ediyor.

ERZURUMEKSPRES - Erzurum’da soğuk ve dondurucu hava etkisini artırırken, şehirde çeşme ve şadırvanlar buz tuttu. Buz tutan şadırvanlarda abdest alan vatandaşlar ise hallerinden memnun olduklarını ifade ediyor.
Dondurucu soğuklarının etkili olduğu Erzurum’da, birçok çeşme ve şadırvanın çevresi buzlarla kaplandı. Erzurum’da buz tutan şadırvanlar ise adeta görenleri hayret etmesine neden oluyor. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 12 derece ölçüldüğü Erzurum'da, bazı camilerin bahçesindeki şadırvanlar ile sokaklardaki çeşmelerin etrafı buzla kaplandı. Soğuk havaya rağmen buz tutmuş şadırvanlarda abdest alan vatandaşlar ise adeta kışa meydan okuyor.
Erzurum’un Osmanlı dönemine ait en eski camilerinden birisi olan Lala Mustafa Paşa Camii avlusunda bulunan şadırvanda abdest alan ve buz gibi suya aldır etmeyen Abdullah Özmen (70), soğuktan hiçbir zaman şikayetçi olmadığını ifade ederken, "Daha fazla sevap aldığımı düşünüyorum. Su buz gibi olmasına rağmen vücuduma zarar vermiyor. Hatta daha dinç ve mutlu oluyorum" dedi.
Şadırvana yakın bir yerde belediye ait kapalı tuvalet olmasına rağmen özellikle vakit namazları öncesi birçok vatandaşın buzla kapanmış şadırvandan abdest alması ya da su içmesi artık Erzurum açısından alışılmış bir durum olarak görülüyor. Öte yandan, şehrin dört bir tarafındaki birçok tarihi ve eski çeşmede buzlu manzaralar eksik olmuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.