SİYASET Haber Girişi : 09 Mayıs 2018 11:24

Bütün sorumluluk Mehmet Emin Öz’e yüklenmemeli

Bütün sorumluluk Mehmet Emin Öz’e yüklenmemeli
AK Parti kulislerinde aday belirme süreciyle ilgili süreç eleştiri konusu oldu. Seçimlerin erkene alınmasıyla birlikte hızlı bir çalışma yapan AK Parti genel merkezi temayül yoklaması sonrasında adaylarla mülakat yapacak.

Erzurum komisyonu Hamza Dağ başkanlığında toplanacak. İsmail Emrah Karayel, Mustafa Yel, Nurten Güngör ve Esme Özbağ’dan oluşan komisyon aday adaylarını tek tek dinleyecek. Kulislere yansıyan bilgi bu faaliyet sonrasında aday adayları yalnızca İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e sorulacak. İşte tam bu noktada hem partililerin hem aday adaylarının hem de parti tabanının itirazı başlıyor.   

Aday adayları, “ilk kez bu seçimde Erzurumlu seçmen çıkacak listeyi bekliyor. Bir oyun bile önemli olduğu 24 haziranda Erzurum’un bütün yükü ve sorumluluğunu tek bir kişinin omuzlarına yüklemek ne kadar doğru?” sorusunu sorarken, Partililerde “Belediye başkanlarının ve teşkilat başkanlarının dinlenmesi gerektiğini vurguluyorlar. Komisyonun başkanlarımızı dinlemesi yalnızca bir gününü alır, neden bizleri dinlemek istemiyorlar, anlamış değiliz” diyor.

Gerçekten de eğer süreç böyle işleyecekse, koca bir Erzurum’un yükünü tek bir kişinin omuzlarına yüklemek doğru değil. AK Parti il başkanı Mehmet Emin Öz, ismiyle müsemma Emin bir isim. Ancak ne kadar objektif olmaya çalışırsa çalışsın, neticede bir insan ve duyguları var. Bu nedenle bende AK Partili belediye başkanlarının, Kadın kolları başkanının, gençlik kolları başkanının ilçe teşkilat başkanlarının dinlenmesinden yanayım. Eminimin ki hepsinin söyleyeceği bir söz vardır ve doğru liste, yani en fazla oyu alacak liste ancak bu şekilde ortaya çıkabilir.

Evet ilk kez bu seçimde görüyoruz ki seçmen aday listelerini merakla bekliyor. Belki de Erzurum’da ilk defa seçmen listedeki adaylara göre oy kullanacak. Erzurum’da AK Parti yüzde yetmişlerin üzerine çıkmak istiyorsa, seçmenin karşısına en doğru listeyle çıkmalı, artı bir oy kim getirir bunun hesabını iyi yapmalı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.