SİYASET Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 13:37

Bu misafirlik gereğinden fazla uzamıştır

Bu misafirlik gereğinden fazla uzamıştır
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

ERZURUMEKSPRES - Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu. ''Ülkemizde yaşayan sığınmacıların karıştığı olaylar, artık görmezden gelinmeyecek boyuta ulaşmıştır'' diyen Eş, ''Geçici sığınmacılar meselesi ülkemiz için artık açık bir tehdit haline gelmiştir'' diye konuştu.

 

Eş, açıklamasında şunları söyledi;

 

''Bu sığınmacılar misafir olduklarını unutmuş, kendilerini ev sahibi olarak görmektedir. Tabiri caizse dağdan gelip bağdakini kovma eylemi içerisine girmişlerdir. Son yaşanan olaylar bunun kanıtıdır. Hiç bir zaman savaştan kaçmamış bir milletin çocukları olarak bizler, karısını, çocuğunu, annesini, babasını savaş alanında bırakıp kaçanlara anlam veremedik veremeyeceğiz de... 

Bu meselenin çözülmesi ülkemiz için artık bir beka sorunudur. 

Bu ülke herkesin elini kolunu sallaya sallaya geleceği, savaştan kaçıyorum diyerek ülkenin en güzel yerlerinde, çeteler kuracağı, nargile kaynatacağı, bizim insanımıza bıçak çekeceği, ülkesine asamadığı bayrağını bu topraklara asabileceği bir ülke değildir. 

Bu durum, sosyolojik yapımızı aynı zamanda güvenlik ve asayişimizi tehdit etmektedir.

Gerekli tedbirler behemehal alınmalı, mecliste olsun olmasın bütün siyasi partilerden temsilcilerin içinde bulunduğu bir komisyon oluşturularak konu etraflıca tartışılmalıdır. Her fırsatta millete sormaktan bahseden ülkeyi yönetenler, bu konuda da millete sormalıdır.

Bu ülkenin, artık yeni bir  göç dalgasını ve bunun sebep olacağı olayları kaldıracak gücü ve takati bulunmamaktadır. Kendi vatandaşına dahi yetemeyen bu ülkenin savaş kaçkınlarını besleyecek gücü yoktur. 

Bu misafirlik gereğinden fazla uzamıştır...''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.