BU KAPLUMBAĞA HIZI MENZİLE ULAŞTIRMAZ BENDEN SÖYLEMESİ

Bugünü saymazsanız seçime tam 34 gün kaldı. Ramazan Bayramını da çıkarsanız 4 gün tatili bir ay ay var. Şehre bakın seçim havası var mı? Listeler açıklanınca seçim hareketi başlar denildi ancak, siyasi partiler ( nedendir bilinmez) ağırdan alıyorlar.

 

 

Şehirde Seçim Koordinasyon merkezini tutarak çalışmaya başlayan AK Parti, planlamasını çoktan yaptı, 11 Nisan’da Ankara’da yapacağı aday tanıtım toplantısı sonrasında hızlı bir biçimde sahaya inmesi bekleniyor. Son seçimde Cumhurbaşkanlığında 72.3 oy alan ve Erzurum’dan 4 milletvekili çıkaran parti olarak yüzde 54’ün üstünde oy alan AK Parti’de tasarımlar hazırlandı, billboardlar kiralandı, araçlar giydirilmeye başlandı. SKM’de hangi aday hangi ilçeyi ziyaret edecek gün gün çıkarıldı. İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu koordinesinde SKM’de hummalı bir çalışma var.

 

 

Aday listesini diğer partilerden önce açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi de gece yarılarına kadar, SKM nöbetinde. İl Başkanı Adem Yurdagül işi sıkı tutuyor. Geçtiğimiz gece saat 01.30’da SKM’nin ışıklarının yandığını görünce ziyaret ettik. 2. Sıra adayı Prof. Dr. Hanifi Macit, merkezde esnaf ziyaretlerine çoktan başlamış durumda. Yine 5. Sıra adayı Musa Çakır’da sahada vatandaşa, neden MHP’ye oy vermeleri gerektiğini anlatıyor. 6. Sıra adayı Sinan Demircioğlu biz çıkarken, günlük çalışma raporunu vermek üzere SKM’ye gelmişti. Anlayacağınız, MHP’de aktif bir biçimde çalışıyor. MHP bir önceki seçimde yüzde 18,5 oy almıştı.  

 

 

Cumhur ittifakı sahanın tozunu attırırken, diğer partiler nedendir bilinmez ağırdan alıyor. İYİ Parti’de henüz hiçbir şey belli değil. Seçimle ilgili bir hazırlık da görünmüyor. Ne SKM tutuldu, nede SKM’nin koordinatörü kim olacak belli değil. Listesin altıncı sırasından istifa eden Esra Akpınar yerine henüz, kimin geleceği de belli değil. Gençlik kollarından birkaç isim parti il ve ilçe binalarının önünü bayraklarla süslemekten öte bir gayretin içinde değiller. Listenin birinci sırasındaki adayı Zekai Kaya Perşembe günü Erzurum’a geliyor. Ancak Erzurum’da olan Melih Kırkpınar, Canan Uçar, Dr. Fatih Aras, Fatih Karataş henüz Bismillah deyip başlamış değiller. 2018’de aldıkları 8.1 oyu, bu tempoyla artırabilirler mi merak ediyorum.

 

 

Saadet ve Deva Partisiyle ortak liste çıkaran CHP’de de durum aynı. Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması, Erzurum’da CHP adına önemli bir kazanım. Ama CHP’de de ne SKM’ler hazır, ne planlama. Saadet Partisi adayı, Deva Partisi adayı nerede çalışacak. SKM’yi kim koordine edecek, nasıl bir stratejiyle kampanya yürütülecek, hiçbir şey henüz belli değil.  2018’de CHP’nin Erzurum’da aldığı oy 4.4. CHP bu oyu en az iki katına çıkarması gerekiyor ki  meclise 1 vekil gönderebilsin. Yani sahada en çok çalışması gereken parti CHP.

 

 

Seçimlere 30 gün kala Millet ittifakı partilerine hatırlatmak isterim, Erzurum’un yüz ölçümü 25 bin kilometrekare, 20 ilçe gezilecek, köy kahve toplantıları yapılacak, merkezde çalışılacak, gençlerle kadınlarla bir araya gelinecek. Hem Cumhurbaşkanı adayına, hem milletvekili adayına oy istenecek. Kanaat önderleri ziyaret edilecek. Milletvekili adayları projelerini anlatacak. Hepsi 30 gün…  

 

Bu kaplumbağa hızı  sizi bu kısa sürede menzile ulaştırır mı, oturun siz düşünün…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.