BU KAMPANYA SİZİ AŞAR HAKAN BEY!

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, kendi firmasının da reklam ajansı olan firmaya para kazandırmak için uyduruk bir kampanya başlatmış. “Yerel Can mış!”

 

 

Hadi oradan!

 

 

Kampanya ile ilgili yazacağım ama önce 2018 Nisan ayından bu yana Ticaret Borsası Başkanlığı yapan Hakan Oral, geçen neredeyse üç yılda hangi icraatları yapmış hatırlatmak isterim. Seçilir seçilmez, makam odasının mobilyalarını yeniletmiş, E tabi koltuk rahat olacak ki icraat yapılsın. Sonra; Öncülüğünü Erzurum Valiliğinin yaptığı Soğuk Süt Zinciri projesi ve en önemlisi Erzurum’u “uçuracak” icraat, “su böreğine patent” almış.  Başka, benim bildiğim yok, bilen varsa beri gelsin.

 

 

 

Pardon bir tane daha var. Söylediklerini unutmak istediğimden belki de, hafızamın derinlerine itmişim. Kasım ayında Cumhurbaşkanı ile yapılan bir toplantıda, ( Erzurum’un Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, şehrin sıkıntılarını çok önemsemediğinden, şark kurnazlığı ile “ben değil toplantıya Hakan Katılsın” demiş ) güya şehrin tüccarının sıkıntılarını anlatması istendiğinde;  “ Dünyayı kasıp kavuran ve ülke olarak da pandemi döneminde esnafımız, sanayicimiz ve KOBİ’lerimiz zor günler geçirdiler. Türkiye ekonomisinin sağlam temellere dayandığını ve bu nedenden dolayı da risk ve kayıplarımızı minimum seviyede atlattığımızı söyleye bilirim.” demişti.  Erzurum’da esnaf,  tüccarı, Hakan Beye göre Salgını “minimum” zararla atlatmış.

 

 

Şimdi “ yerelin durumu iyi değil, hadi yerelden alış veriş yapalım” diyen Hakan Bey, Reisi Cumhur’a, “sıkıntılarımız var ama minimum düzeyde” demişti.  Şimdi bu millet sizin hangi ifadenizi dikkate alsın Hakan Bey?

 

 

Kaldı ki sizin bu kampanyanız öyle yeni bir icat falan değil. Öncesinde Muammer Cindilli Ticaret Odası başkanıyken, bu kampanyanın daha güzelini, öyle “uyduruk” şiirlerle falan değil, ülke çapında ses getiren “ Erzurum Çarşı Pazar” diyerek başlatmıştı. Yine geçmişte Doğu Anadolu PERDER Başkanıyken Ömer Düzgün aynı kampanyayı son derece profesyonel bir biçimde yapmıştı.

 

 

 

Bu tarz kampanyalar şehirde “Kanaat Önderi” olarak kabul edilen kişilerin önderliğinde yapılır, aman ha, sakın kendinizi “Kanaat Önderi”  falan görmeyin. Cumhurbaşkanı karşısında dili tutulup şehrin sorunlarını aktaramayan birinden Kanaat Önderi falan olmaz.   Erzurum’da ki aklı başında hiç kimse sizin lafınızla oturup kalkmaz. Bakın Hakan Bey, kendinize bir öz eleştiri yapın. Borsa seçimleri sırasında etrafınızda olan sizin başkan olmanızı destekleyen, kaç kişi şu an hala yanınızda?

 

 

Erzurum insanı zaten Yereli tercih ediyor, edecek de… Öyle sanki Dadaşlar yerele sırtını dönmüş gibi, yüksek yerden oturup, aşağıya doğru, çok bilmiş bir edayla, “ Gelin Yerelden alış veriş edin”  demek yerine asli göreviniz olan üyelerinizin sıkıntıları her platformda dillendirin. Süt fiyatları neden bu kadar ucuz, bunu gündeme getirin, besicinin girdi maliyetleri her geçen gün artarken, para etmeyen ürününü anlatın, çiftçinin mazot parası bulamadığı için süremediği tarlasını anlatın. Aldığınız aidatlar neden bir çok şehirden daha pahalı bunun sebebini söyleyin. Tarlada kalan patatesi anlatın. Hayvanına yedirecek samanı bulamayan besiciden bahsedin.

 

 

Bu kampanya sizi çok aşar!

 

 

Hakan Oral’ın kampanyasına destek olan bazı sivil toplum örgütlerine de şunu söylemek istiyorum, Ticaret ve Sanayi Odası bu kampanyayı yapmak Hakan Oral’a mı düşer size mi? Hani sizde bu şehrin Lütfü Ağabeyisiniz ya, o yüzden soruyorum.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.