GÜNDEM Haber Girişi : 26 Nisan 2022 15:16

BOZULAN ASFALTLARIN SIRRI NE?

BOZULAN ASFALTLARIN SIRRI NE?
Eleştiri yaparken bir elinizi kalbinizin üstene, vicdanınıza koyun.

Bir eleştiri yaparken insanların ellerini vicdanlarına koyması gerekiyor. Evet Erzurum’da geçen yıl atılan asfaltların büyük bir bölümü bozuldu. Ancak çetin geçen kış şartlarını kimse dikkate almıyor. Erzurum’a  son iki ayda yağan kar uzun zamandan beri yağmadı. Kar temizleme çalışmaları ve tuzlama işlemleri asfaltı bozdu.  

 

 

 

 

 

Asfaltın bozulması sonrası bir çok eleştiriler yapılıyor, Yok efendim asfalta mermer tozu katılmış, Yok efendim ihaleyi dışardan bir firma almış, yok bitüm kalitesizmiş, vs. Bir çok şehir efsanesi yazıldı çizildi. Ancak öğreniyoruz ki belediye gelen her bitümden örnek alınıp, test ediliyor. Agregalar da aynen öyle. Yine öğreniyoruz ki iddia edildiği gibi bozulan bölgelerdeki asfaltı, şehir dışından bir firma değil, Erzurum’dan bir firma sermiş. Anlayacağınız bir bardak suda fırtına koparılmaya çalışılıyor.

 

 

 

 

Asfalt bozuldu mu, el hak bozuldu. Ancak Şehirdeki gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı, kar yağışının yoğunluğu, kar temizleme faaliyetleri bunun en temel sebepleri. Kaldı ki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sinan Özçaylak’ın sunduğu televizyon programında, Fransa’dan yeni bir sistem araştırdıklarını ve bu yıl dökülecek asfaltların uzun ömürlü olacağını söyledi.

 

 

 

 

Kaldı ki havalar ısınır ısınmaz da bütün belediyeler, yeniden sıfır asfalt atılana kadar, vatandaş mağdur olmasın diye yamalama çalışmalarına başladılar.

 

 

 

 

Bakın belediyeyi asfalt konusunda eleştirmek, elbette herkesin hakkı, ancak özellikle mücavir alanların genişlemesiyle birlikte, Erzurum’da neredeyse bütün köylerin yolları sıcak asfaltta kaplandı. Hiç birinde ciddi bir bozulma olmadı. Büyükşehir Belediyesi, belki de Ankara’dan bu tarafa en fazla asfalt seren belediyelerden biri. Gidin bir köylerin gurup yollarına bakın. Bunları bilerek, elinizi vicdanınıza koyarak eleştirmek en doğru olanıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ERZURUM 27 Nisan 2022 18:26

    poh pohlayın aynen böyle devam her sene asfalt atıp atıp kaldırsınlar ekonomimiz ne de olsa mükemmel

  • Rıfkı 26 Nisan 2022 23:42

    Kandilli yoluda aynen bozulmuş geçen yıl döküldü

  • Fransız Mehmet 26 Nisan 2022 21:14

    Sn Levent Bey aynı kış şartları Çat yolunda da vardı, tuzlama o yolda da yapıldı ama hiçbir bozulma olmadı, o yolun asfaltı Amerika’dan da gelmedi, Fransa’da ki sistemde uygulanmadı.O yolu da yerli bir firma yaptı, tek fark bence kurumların çalışma prensibi. Çat yolunda ki asfalt kalitesi emin olun Fransa’da bile yok.

  • Dadaş 26 Nisan 2022 16:50

    Karayollarının Ağında bulunan ve yaklaşık olarak 10 yıl önce yapılan yollar da tuz, kar, sıcak ve soğuğa maruz kalıyor ama halen sapa sağlam duruyor demek ki belediyenin burada bir eksikliği var.

  • Zafer Özkan 26 Nisan 2022 16:43

    Bu kadar soğuğa asfaltmı dayanır.Dökülen solüsyonların etkileri de cabası.Ayrıca mevsimsel olarak uygun asfalt dökme sıcaklığını da (Gece ile gündüz arasındaki büyük sıcaklık farkı nedeni de eklenince .)yakalamak oldukça zor memleketimizde.Eleştiri yapınca inandırıcılıktan ve gerçeklerden uzak olmamalı.

  • TAHİR ÖZDEMİR 26 Nisan 2022 15:52

    SAYIN LEVENT BEY BU YAZDIKLARINIZA SİZİNDE İNANMIYORSUNUZ KANIMCA ÇÜNKÜ YOL KONUSUNDA UZMAN BİR YETKİLİ İLE GÖRÜŞTÜNÜZDEMİ BU YAZIYI KALEME ALDINIZ YOKSA BELEDİYE YETKİLİLERİNDEN ALDIGINIZ BİLGİLERLEMİ MERAK ETTİM DOĞRUSU GRUP KÖY YOLLARINDAN BAHSETMİŞSİNİZ O YOLLARDA TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPMAMIŞMI BELEDİYE BU ÇETİN KIŞ ŞARTLARINDA ŞEHİR MERKEZİNDEKİ GİBİ BOZULMA OLMAMIŞ ÇOK MERAK ETTİM DOĞRUSU YADA KARAYOLLARI GEREKLİ ÇALIŞMAYI GÖSTERMİYOR DEMEKKİ BU ÇETİN GEÇEN KIŞ ŞARTLARINDA ÇÜNKÜ KARAYOLLARINA AİT YOLLARDA NE HİKMETSE BOZULMA OLMUYOR BU ÇETİN KIŞ ŞARTLARINDA DEMEKKİ BELEDİYE KADAR KARAYOLLARI BU İŞİ BİLMİYOR BENCE YAZILARINIZIN ALTINI DOLDURACAK İŞİNDE EHİL İNSANLARLA GÖRÜŞÜP YAZILARINIZI ÖYLE YAZMANIZ BİRDE BELEDİYE FRANSANDAN GİDİP ASFALT BİRİFİNĞİ ALAÇAĞINA YANI BAŞINDA BULUNAN KARAYOLLARI 12.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİRİFİNG ALSALAR DAHA AZ MASRAFLI OLUR BENCE ÖZELLİKLE YURT DIŞINDAN BİRİFİNG ALACAKLARSA İKLİM ŞARTLARI BİZİMLE BENZERLİK GÖSTEREN ÜLKELERDE ALMALARI DAHA DOĞRU OLUR ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM