GÜNDEM Haber Girişi : 17 Şubat 2023 13:26

BÖLGEEĞİTİM HASTANESİ DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLSİN

BÖLGEEĞİTİM HASTANESİ DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLSİN
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Güneyin, " Yurtları kullanmak için üniversiteleri kapatmak hiç mantıklı değil. Tadilatı yeni tamamlanan Bölge Eğitim Hastanesi depremzedelere tahsis edilsin" dedi.

Üniversite öğreniminin yüz yüze olmasının önemine vurgu yapan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Güneyin, " Üniversiteler uzaktan eğitime dönmesin. Yurtları depremzedelerin hizmetine vermek için yapılan bu uygulama Erzurum için yanlış. Erzurum'da tadilatı yeni tamamlanan Bölge Eğitim Hastanesi bin yatak kapasiteli. Bu hastane yıllardır tadilat nedeniyle kapalıydı. Şehir hastanesi fazlasıyla yetiyor. Bölge Eğitim Hastanesi Depremzedelerin hizmetine sunulabilir." dedi. 

 

 

 

Yaptığı yazılı açıklamada Güneyin şunları söyledi; " Pandemi süreci yaşadık, üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildi. Bu gün de yaşadığımız deprem nedeniyle yine uzaktan eğitime geçiliyor. Bir nesli ne yazık ki kaybediyoruz. Deprem nedeniyle yurtları kullanmak için eğitime ara vermek doğru değil. Başka çözümler üretilmeli" dedi. 

 

 

 

Erzurum ekonomisinin öğrenci temelli olduğuna dikkat çeken Güneyin, " Erzurum'da esnafta bu karara tepkili. Tadilatı yeni tamamlanan ve hali hazırda bin yatak kapasiteli Bölge Eğitim Hastanesi pekala Depremzedelerin hizmetine açılabilir." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.