SİYASET Haber Girişi : 26 Mayıs 2022 17:49

Bir yiğit çıkar hepinizi madara eder...

Bir yiğit çıkar hepinizi madara eder...
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş “ Ya vatandaşın durumundan bi haberler ya da  gözlerine perde inmiş.” dedi.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Dün akşam bir televizyon kanalında, Muharrem İnce ile polemiğe giren Gazeteci Zafer Şahin’i eleştirerek, “ Ya vatandaşın durumundan bi haberler ya da  gözlerine perde inmiş.” dedi.

 

 

 

 

 

Dün akşam canlı yayınına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gazeteci Zafer Şahin ile zaman zaman sert bir polemikler yaşadı. Şahin'in verdiği örneklere karşı çıkan İnce, "Ya siz gidin bu masalları A Haber'de anlatın" ifadelerini kullandı. Şahin'in "Türkiye tarımda 1 numaradır" ifadesi üzerine İnce, "Fındığın fiyatını Hamburg belirliyor. Hiçbir gücün yok, masal anlatıyorsun! Bırak savunmayı; doğruyu bulalım çocuklarımız aç kalacak, kıtlık gelecek" dedi. Muharrem İnce ekonomiye ilişkin konuşurken Zafer Şahin'in "Doktor maaşının 7500 TL değil inanmıyorum" demesi üzerine ise doktorlar Twitter'a maaş bordrosunu atmaya başladı. Bağcılar’da domatesin kilosu 7 lira diyen Şahin’e program çıkışı İnce, “Hadi Bağcılara gidip domates alacağız.” dedi.

 

 

 

 

 

Programı değerlendiren Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Saray Şürekası vatandaştan bi haber. Gazetecilik yapmak yerine ekranlarda ahkam kesiyorlar. İnin bir pazara, markete, bir bakın ki vatandaşın hali nedir. Meyve sebzenin yanına bile yaklaşılmıyor. Vatandaş et yiyemiyor. Peynir zeytin alamıyor. Çıkın bir fiyat araştırması yapın. Bari ekrana çıkıyorsunuz, sorun soruşturun. Gerçekten merak ediyorum. Bu insanlar evlerine hiç mi alışveriş yapmıyorlar. Daha yaşadığın ülkede domates kaç para onu bile bilmiyorsun. Ülkedeki fiyat artışlarını İktidar da onun sözcüsü gazeteciler de stokçular var diye izah etmeye, yükü omuzlarından atmaya, hedef saptırmaya çalışıyorlar.

 

 

 

 

 

Beyler ben sizler gibi “ ekonomist” değilim. Ama şunu sormak istiyorum. Bu ülkede üç yıl önce, dört yıl öncesine kadar stokçu olmayan bu insanlar, ne oldu da bir anda namussuz kesilip stokçu oldular. Bu sebep değil sonuçtur sonuç. Bunun bile farkında değilsiniz. Beyefendi 7 liraya ancak 3 adet domates alabilirsiniz, o da yarım kilo eder. 7 liraya yüz gram peynir alamıyorsunuz, bu ülkede sizin neden bahsediyorsunuz? TUİK bile sizden daha insaflı, sizin bu fiyat takibinizle, AKP Genel Başkanı sizi emin olun kısa süre sonra TUİK’e başkan bile eder. Zira tam da onların istediği rakamları söylüyorsunuz. Kaldı ki domatesin kilosu 7 lira bile olsa, bu ülkede bir kilo domates bile alamayan, sizin söylediğiniz fiyata milyonlar var milyonlar.   

 

 

 

 

İşte bir yürekli adam gelir, bir yiğit çıkar, bütün maskenizi düşürür. Canlı yayında milyonların önünde böyle komik duruma düşersiniz. Siz bir gazeteci olarak, mesleğinizin gereğini yapın. Ama size de çok görmüyorum. Sizleri ekrana çıkaran, konuşturan iktidar işini iyi yapamıyor ki siz de yapasınız. İnanmadığınız şeyleri savunmaya çalışırsanız sonunuz bu olur. Bu gazeteci geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelmişti, savaşla ilgili büyük fikirlerini anlatmaya. Bu şehre geldiniz, madem gazetecisiniz, konferans salonuyla, 5 yıldızlı otel odasına sıkışıp kalmak yerine, bir çarşı Pazar gezseydiniz. Bir cumhuriyet caddesine çıkıp, iki esnafla konuşsaydınız. O zaman görürdünüz gerçeği.

 

 

 

 

Siz ve sizin gibiler için bakın Kuran-ı Kerim’de ne diyor. “Onların kalpleri vardır, anlamazlar; gözleri vardır, görmezler; kulakları vardır, işitmezler. Onlar gafillerin tâ kendileridir.”  Dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.