SİYASET Haber Girişi : 18 Nisan 2022 13:12

BİR DOYAMADINIZ !

BİR DOYAMADINIZ !
“Ramazan ayı, yoksulun sıkıntısını anlamaktır” diyen Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Siz oruç tutmayı, sadece yemek saatlerini değiştirmekten ibaret görüyorsunuz.” dedi.

“Ramazan ayı, yoksulun sıkıntısını anlamaktır” diyen Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, İktidar mensupların hemen her gün parti teşkilatlarına, devlet imkanları ile kurduğu şatafatlı iftar sofralarını eleştirerek, “ Siz oruç tutmayı, sadece yemek saatlerini değiştirmekten ibaret görüyorsunuz.” dedi.

 

 

 

 


Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “  ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ diyen bir peygambere inanan insanların, şatafattan, gösterişten uzak, mütevazi olmaları gerekmez mi? Neredeyse Ramazan ayının ilk gününden beri, AK Partililer kuş sütünün eksik olmadığı iftar sofralarında buluşuyorlar, hem de devlet imkanlarını kullanarak. Yazıktır, ihtiyacı olmayan insanlara iftar yemeği vermek yerine, şehirde bir iftar çadırı kurulamaz mıydı. Bir doyamadınız!  20 yıldır doyamadınız! İnsanlar Pazar yerlerinin yakınındaki çöplerden evlerine yiyecek götürürken, yok gençlik kollarına, yok sandık başkanlarına, yok teşkilat mensuplarına, yok kadın kollarına, iftar vermek, sahur yaptırmak caiz midir?” dedi. 

 

 

 

 


Ünlü fıkıhçı El-Maverdi’nin Devlet benzetmesine atıfta bulunan Can Eş, “El-Maverdi şöyle diyor: Eskiler devleti meyveye benzetirdi. Yemyeşildi: görünümü hoş ama tadı çok acıydı; olgunlaştığında, yumuşak ve değerli olurdu; zamanı geçtiğindeyse neredeyse bozulacak bir hale gelir ve tabiatı değişecek gibi görünürdü. Bu benzetme size de Türkiye’yi hatırlatmıyor mu? Bu iktidarın da bu muhalefetin de zamanı geçti. İktidar 20 yılın verdiği şımarıklıkla ben ne yaparsam yapayım, vatandaş makul görür diyor. Muhalefet mensupları, gözlerini kapamış, bu durumu görmezden geliyor. Ancak artık yeter. Biz Memleket Partisi olarak itiraz ediyoruz. Gözü bir türlü doymayan iktidara da muhalefete de artık yeter diyoruz. Bu millet siz saltanatınızı sürdüresiniz, şatafatınızdan taviz vermeyesiniz diye, yoksullukla boğuşmak zorunda değil.  Vakit daraldı, sandıkta gereken cevabı alacaksınız” dedi.    


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.