SİYASET Haber Girişi : 29 Aralık 2021 09:28

BİNGÖL YEŞİL YAYLA KÖYLÜLERİNİ DİNLEDİ

BİNGÖL YEŞİL YAYLA KÖYLÜLERİNİ DİNLEDİ
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Yeşil Yayla Köyünde vatandaşları dinledi. Köylüler Bingöl, bir çok sorunlarını aktardı.

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl ve il yönetim kurulu üyeleri, eski adı Arzıtı olan Yeşil Yayla köyünde, vatandaşlarla sohbet etti. Köylüler Bingöl'e sıkıntılarını aktardı. 

 

 

Yeşil Yalla köyünde yaşayan vatandaşlar, " Sulama sorunumuz var, Sulama amaçlı yapılan kuyu elektrik maliyetinin yüksek olması nedeniyle kullanılamıyor. Köyümüze 7 kilometre uzakta bir gölet yapılarak, sulama sorunumuz çözülebilir. Köyün yaylası da hayvanların içeceği su olmaması nedeniyle kullanılamıyor. Ayrıca 10 dönümlük meramız var var ancak aşırı taş olması nedeniyle kullanamıyoruz. Bu taşların temizlenmesini istiyoruz. Köyün kanalizasyon sorunu var. Kanalizasyon çıkışı tarım arazilerine bağlı, çevre kirliliği oluyor. Yetiştirilen ürünler bu suyla temas ediyor. Foseptik çıkışına arıtma yapılmasını istiyoruz. Çiftçiye sağlanan destekler sermayesi olan çiftçilere veriliyor. Sermayesi az olan bu desteklerden faydalanamıyor. Ayrıca çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTVnin kaldırılmasını istiyoruz" dediler. 

 

 

 

 

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bingöl, Deva Partisi olarak çiftçinin, besicinin, köylünün sorunlarını hakim olduklarını belirterek, Parti olarak ilk açıkladıkları eylem planının Tarım Eylem Planı olduğuna dikkat çekti. Bingöl, " Türkiyede tarım ve hayvancılık noktasında üretilecek politikalar, en az milli savunma politikaları kadar önemlidir. Bu anlamda çitçimizi, köylümüzü yaşadığı yerde mutlu etmek göçü önlemek, üretimi artırmak zorundayız. Pandemi sürecinde gıda üretimi son derece önemli." dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.