SİYASET Haber Girişi : 28 Nisan 2022 20:43

Bingöl'den yerinde öneri

Bingöl'den yerinde öneri
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 2. Organize Sanayi Bölgesine, Güneş Enerji Sistemi kurulsun önerisi.

Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü, 8 yılda 40 megavattan 7 bin 816 megavata çıktı. Güneş enerjisinden faydalanmak için güneşli gün, bulutsuzluk ve nem oranı önemli bir kriter. Bu kriterlere sahip yerlerin başında ise Erzurum geliyor.

 

 

 

 

İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nde, zemin kayması sebebiyle buranın bir bölümü boş kaldı. Erzurum İkinci Organize Sanayi Bölgesinde mevcut kullanılan 50 hektar sanayi arazisi ve işletmelerinin olduğu bölge haricinde kalan ve ikinci etap olarak tarif edilen yaklaşık 1,5 milyon metrekare boş bulunan alanın güneş enerjisi projeleri kapsamında kullanılması isteniyor.

 

 

 

 

Güneş enerjisi yatırımının hem şehrin hem ülkenin stratejisi açısından büyük önemi arzettiğini belirten DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak güneş enerjisi projesine şehrin dinamiklerinin öncülük etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 77’sini ithal ederek karşılayan ülke enerjide ithalata bağımlılıkta 39 Avrupa ülkesi içinde 5. sırada yer aldığını hatırlatan Bingöl, şöyle devam etti: "Bu bağımlılık son yıllarda yükselen bir ivme yakalamış durumda.

 

 

 

Bu açıdan bakıldığında İkinci Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak güneş enerjisinin hem ülkemiz hem de şehrimiz açısından çok büyük önem arzediyor. Gerekirse şehirdeki tüm müteşebbisler bir araya gelerek bu projeyi gerçekleştirilebilirler. Sanayici, tüccar, esnaf, zanaatkar, memur, işçi, çiftçi, emekli velhasıl bütün Erzurum halkı bu projeye sahip çıkmalıdır.

 

 

 

 

Pazarlama sorunu, yatırım için finansman sorunu ve istihdam sorunu olmayan böylesi bir proje kaçırılmamalıdır. Eğer bu proje gerçekleştirilmezse bu arazi yine rantçılara kurban gidecek. Kaybeden hem ülkemiz hem de şehrimiz olacak. Şehrin etkili ve yetkili isimlerine çağrıda bulunoyurum gelin Erzurum'un güneşini başkalarına kaptırmayalım. Hiç olmazsa bu defa el birliğiyle güneş enerjisi projesini gerçekleştirerek katma değer üretelim."

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.