GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 28 Kasım 2020 13:44 Haber Girişi : 28 Kasım 2020 14:01

BİNGÖL'DEN GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER

BİNGÖL'DEN GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER
DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bingöl yaptığı yazılı açıklamada, Covit 19 salgını ile ilgili alınan tedbirlerin artırılması gerektiğini belirterek, "devlet vatandaşın zararını karşılamalı" dedi.

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Erzurum'da ve bir çok büyükşehirde Covit 19 vakalarının sayısındaki artışa dikkat çekerek, alınan tedbirlerin yeterli olmadığını belirtti. İnsan sağlığının diğer bütün meselelerden önemli olduğunu vurgu yapan Bingöl, daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

 

 

 

DEVLET VATANDAŞIN ZARARINI TAZMİN ETMELİ

Erzurum'da vaka sayılarının yüzde 50 oranında artığını belirten Bingöl, " Tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. alınan tedbirler vakaları önlemede yetersiz kalıyor. Gerekirse 15 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmalı ve özellikle bu süreçte etkilenen esnafın zararı devlet tarafından karşılanmalı. Maaşla kamuda çalışanlar değil ama esnaf bu süreçte çok hırpalandı. Bakın Avrupada bir çok ülke, Pandemi öncesi yılın aynı ayında esnafın yaptığı cirolarını hesaplıyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl yaptığı cironun gerisinde kalan esnafın zararını karşılıyor. Türkiye'de de böyle bir destek verilebilir." dedi. 

 

DOĞALGAZDAN VERGİ ALINMASIN 

 

Erzurum'da kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının düştüğünü ve vatandaşın ısınma giderlerinin artığını belirten Bingöl, " Geçmişte devlet tarafından kömür sümvanse edilirdi. özellikle ital kömüre devlet desteği verilirdi. Son yapılan zamlarla vatandaş doğal gaz faturalarını ödemekte güçlük çekiyor. Talebimiz, kışın en yoğun yaşandığı, aralık, ocak ve şubat aylarında sadece Erzurum'da değil, Doğu anadolu bölgesindeki bir çok ilde, Devletin doğal gazdan vergi almaması. Sadece KDV yi almasa bile bu vatandaşa olumlu yansıyacaktır." dedi. 

 

 

YAVAŞ'A TEŞEKKÜR 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 yılı bütçesi kapanış toplantısında, Cumhuriyet dönemi yapılarından Erzurumlu Nafiz Bey adıyla anılan binanın restorasyonunun yapılarak kent müzesi haline getirilmesi kabul edilmesinin Erzurum adına mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirten DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür etti. Nafiz Kotan isminin Erzurum için son derece önemli olduğunu belirten Bingöl, " Servetini harcayarak, Kurtuluş Savaşı'nda, aldığı uçakları orduya bağışlayan Çılgın Türk, Dadaş Hemşerimiz Nafiz Kotan'ı bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanını restore ederek müzeye dönüştürme kararı alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a bir Erzurumlu olarak teşekkür ediyorum." dedi. 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.