SİYASET Haber Girişi : 01 Mayıs 2021 23:21

BİNGÖL, BU İSTEKSİZLİK NİYE?

BİNGÖL, BU İSTEKSİZLİK NİYE?
Deva partisi il başkanı Vahit Bingöl özel sektörün durumunun iyi olmadığını belirtip, hükümetin konuya el atmakta isteksiz davrandığını iddia etti. 

DEVA Partidi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl yaptığı yazılı açıklamada özel sektörün sorunlarını dile getirdi. ' Uzun zamandır Pandemi koşulları altında ayakta kalmaya çalışan özel sektör, son kapanmaya birlikte yokluğa terk edildi.' diyen Bingöl şunları söyledi;  ' Para ödeyecek her yerin açık olduğu ama para kazanılacak yerlerin kapalı olması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Çok komik rakamlarla yapıldığı iddia edilen kira destekleri esnaf ve onunla birlikte özel sektör çalışanlarını açlığa mahküm etti. Hükümet destekler konusunda ya isteksiz ya da gerçekten boş olan bir kasa var karşımızda. İnsanlara iş yerini kapat diyeceksin ama herhangi bir destek sağlamayacaksın. Böyle bir sosyal devlet, böyle bir Devlet Baba geleneği olamaz.

 

 

 

 

Dünya genelini kontrol ettiğimizde ABD milli gelirinin yüzde 25,4'ünü, İngiltere Milli gelirinin yüzde 16,3'ünü, Almanya milli gelirin yüzde 11'ini,  ülkemiz ise sadece milli gelirinin sadece yüzde 1,1'ini Covid-19 ile mücadeleye ayırdı. Bu yardımların da büyük kısmının kime verildiğini kadim milletimiz çok iyi biliyor. Yıllarca devletine her süreçte sahip çıkmış milletimiz bu süreçte sahipsiz kaldığı gün gibi ortadadır.

 

 

 

Hükümetin ekonomi alanında başarısız politikaları, bir çok vatandaşın iş yerini kapatmasına ve işsiz kalmasına sebep olmuştur. Esnafın, işçinin, emeklinin, çiftçinin, öğrencinin ve memurun ekonomik  sorunları gün geçtikçe artıyor. İşsizlik; Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesinde. İş bilmez  yönetim, sorunları çözmek yerine suni gündemlerle popülizm yapma niyetinde. Hükümet suni ve ayrıştırıcı politikalar yapmak yerine, enerjisini vatandaşın sorunlarını çözmeye harcasa ortada sorun kalmaz.

 

 

 

Biz DEVA Partisi olarak her vatandaşımızın, sorunlarının tek tek çözümü için elimizden geleni yapmaya hazırız. Allah memleketimizin yardımcısı olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.