SİYASET Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 14:43

BİNGÖL: 30 AĞUSTOS VATAN SEVGİSİ VE TUTKUSUNUN BİR ZAFERİDİR

BİNGÖL: 30 AĞUSTOS VATAN SEVGİSİ VE TUTKUSUNUN BİR ZAFERİDİR
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milletinin, vatan sevgisini ve bağımsızlık tutkusunu tüm dünyaya gösterdiği ve tarihe altın harflerle yazdığı bir gün olduğunu söyledi.

ERZURUMEKSPRES - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milletinin, vatan sevgisini ve bağımsızlık tutkusunu tüm dünyaya gösterdiği ve tarihe altın harflerle yazdığı bir gün olduğunu söyledi. 
30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı gününün resmî ve ulusal bir bayram olarak kutlandığını hatırlatan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, yazılı bir açıklama yaptı. Bingöl, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  
“Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan beri Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Türk Milletinin, vatan sevgisini ve bağımsızlık tutkusunu tüm dünyaya gösterdiği, tarihe altın harflerle yazdığı zaferlerinden birisidir. 
Esarete mahkûm edilmek istenen aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos'ta kesin zaferle sonuçlandırarak bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer sadece askeri bir başarıdan ibaret değil, aynı zamanda milletimizin yeniden doğuşunun ve çağdaş bir devlet kurmasının da başlangıcıdır. Milletimiz, doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisi, kadını erkeği ile omuz omuza verdiği bağımsızlık mücadelesinde, bin yıllık kardeşliğinden güç alarak başarılı olmuştur. 
30 Ağustos Zaferi, yıllarca güç koşullar altında sürdürülen askeri mücadeleyi sona erdirmiş, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma mücadelesini başlatmıştır.
Hiç kuşku yok ki, büyük milletimiz şehit ve gazilerimizin armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, birlik ve beraberlik ruhundan aldığı güç ve inançla daima yücelterek sonsuza kadar yaşatacaktır.
Türk Milletinin ordusuyla tek bir yürek haline gelerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yükselişinde ilham kaynağı olmaya her zaman devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kahraman komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bizi bağımsızlığa kavuşturan tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.