GÜNDEM Haber Girişi : 02 Şubat 2023 14:35

BEŞE'YE SON GÖREV

BEŞE'YE SON GÖREV
Geçtiğimiz gün tedavi altında olduğu hastanede yaşamını yitiren Prof.Dr. Ahmet Beşe son yolculuğuna uğurlandı.

Hemen her kesim tarafından sevilen bir isim olan  Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Beşe, son yolculuğuna uğurlandı. Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Beşe'nin cenazesi Erzurum'A getirildi. Bu gün saaat 11.00'da Edebiyat Fakültesinde Beşe için bir tören düzenlendi. Törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Öğretim görevlileri ve sevenleri katıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beşe'nin cenazesi, yoğun kar yağışı altında,  Üniversite camiinde kılınan cenaze namazı sonrasında ebedi istiraatgahına tevdi edildi. Erzurum ekspres ailesi olarak, merhuma Allahtan rahmet, eş dost ve yakınlarına sabır diliyoruz. 

 

 

 

 

 

 

AHMET BEŞE KİMDİR: 

 

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Beşe'nin yazıları Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde; bildirileri ise çeşitli sempozyum kitaplarında yayımlandı. Çeşitli panellerde panel yöneticiliği yaptı. Avrupa Topluluğu Ülkelerinde Aile Politikası kitabı içinde “Büyük Britanya’da Aile” adlı bölümü çevirdi. Akademik Araştırmalar Sosyal Bilimler Dergisi’nin editörlüğünü yaptı. Modern Toplumun Birey ve Aile Üzerine Etkisi (1990) adlı bir kitabı vardır. 

31 Ekim 1961 doğumlu. Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü (1985) mezunu. Yüksek lisansını (1989) ve  doktorasını (1995) Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Aynı yerde okutmanlık (1986), araştırma görevliliği (1995-96), öğretim üyeliği (1996-) yaptı. İletişim Fakültesi dekan yardımcılığı (1998-2001), İletişim Fakültesi Satın Alma Komisyonu başkanlığı (1998-2001), Yönetim Kurulu üyeliği (1998-2001), ASAT Yönetim Kurulu üyeliği (2002-2004) görevlerinde bulundu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.