GÜNDEM Haber Girişi : 09 Temmuz 2021 16:24

BB Erzurumspor'dan TFF'ye futbol gündemini sarsacak müracaat

BB Erzurumspor'dan TFF'ye futbol gündemini sarsacak müracaat
Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Türkiye Futbol Federasyonuna liglerin bitiminin hemen ardından yaptığı müracaat futbol gündemini sarsacak.

ERZURUMEKSPRES - Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Türkiye Futbol Federasyonuna liglerin bitiminin hemen ardından yaptığı müracaat futbol gündemini sarsacak. 40 puanla süper ligden düşen BB Erzurumspor ekibi 46 puanla ligde kalan Kasımpaşa'nın teknik adamlarının statüsü ve çalışması esası talimatına aykırı hareket ettiği iddiasıyla İstanbul ekibinin küme düşürülme isteği ile başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

TFF'ye 21 Mayıs tarihinde müracaat ederek Kasımpaşa'nın ligin son 8 maçında teknik sorumlu olarak gösterilen Şenol Can'ın hiçbir antrenör belgesi olmadığı buna karşın Kasımpaşa kulübünün Pro Lisans sahibi bir teknik adamı da bünyesinde bulundurmadığını öne süren mavi- beyazlı ekip, federasyondan mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. BB Erzurumspor'un başvurusundan 8 gün sonra 9 Mayıs'ta ligleri tescil eden TFF 2 Haziran tarihinde BB Erzurumspor'un başvurusunu 2 Haziran da Hukuk Kuruluna incelenmek üzere gönderdiği belirlendi. 14 Haziran'da TFF'ye sürecin akıbetini resmi yazı ile soran BB Erzurumspor'a 23 Haziran tarihli cevap dilekçesinde, ilgili dosyanın 2 Haziran da yapılan TFF yönetim kurulu toplantısında disiplin müfettişliğine iletilmesi, bahsi geçen kişilerin incelenmesi ve gerekmesi halinde disipline sevk işleminin yapılmasına karar verildiğini iletti. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu liglerdeki takımları yakından ilgilendiren konu ile ilgili kararını açıklamadan 13-14 Temmuz tarihlerinde süper lig ve birinci ligin fikstürünü çekeceğini açıklaması kafaları karıştırdı. Fikstür çekildikten sonra Kasımpaşa'nın suçlu bulunup küme düşürülmesi halinde liglerde oluşacak belirsizlik ve karmaşanın Türk futbolunu sıkıntılı bir sürece sokabilecek. BB Erzurum Kulübü konu ile ilgili resim başvurularının olduğunu doğrulayarak TFF'den gelecek kararı beklediklerini söylediler. BB Erzurumspor'un müracaat dosyasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde bulunan bilgi bankasındaki maç listelerinde Kasımpaşa'nın oynadığı 8 maçta teknik sorumlu bölümünün boş bırakıldığı net bir şekilde görülürken yine TFF internet sitesinden alınan Kasımpaşa'nın antrenör ekibi içeresinde 2020-2021 sezonundaki antrenör listesinde Şenol Can isminin olmaması da BB Erzurumspor'un başvurusu dosyasında yer aldı. BB Erzurumspor'un ayrıca Kasımpaşa'nın Futbol Disiplin Talimatının 48'inci maddesinde yer alan sahtecilik ve yanıltma maddesinin de Kasımpaşa'ya uygulanmasını istedi. Bu maddeye göre Kasımpaşa'nın ligden ihraç edilip bir alt lige düşürülmesini ve dördüncü sırada küme düşen kendilerinin ise 2021-2022 futbol sezonunda yeniden süper lige dahil edilmemelerini istedi.
Kasımpaşa'nın ligin bitimine 3 hafta kala Şenol Can idaresinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek ligde kalmalarını garantilemişti. BB Erzurumspor yönetimi diğer maddeler devreye sokulmasa dahi Şenol Can'ın başında olduğu maçta kaybettikleri müsabakanın 3-0 kendi lehlerine teslim edilmesini de talip etti. Eğer bu talep edilirse 1 puanla ligden düşen BB Erzurumspor ligde kalmış olacak. Kasımpaşa ise küme düşen dördüncü takım olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.