GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 24 Kasım 2020 14:20 Haber Girişi : 24 Kasım 2020 14:29

BAŞKANLARDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKANLARDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ilçe belediye başkanları öğretmenler günü nedeniyle birer mesaj yayınladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında öğretmenlik mesleğinin tarihimiz ve kültürümüzdeki anlam ve önemine değinirken, öğretmenlerin geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi çok büyük bir sorumluluğu da üstlendiğini ifade etti.

 

 


Öğretmenlerin yalnızca bilgi ve birikimlerini değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi de sonraki kuşaklara aktararak nesiller arasında birer köprü vazifesi gördüklerini belirten Başkan Sekmen, Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım’ın, bu kutsal mesleğin gereklerini samimi bir özveriyle ifa etmeye çalışan bütün öğretmenlerin emeklerini, gayretlerini ve fedakârlıklarını anmak için bir hatırlama vesilesi olduğunun da altını çizdi.
Medeniyetimizin kökeninde “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek” hadis-i şerifinin bulunduğunu hatırlatan Sekmen, “Öğretmenler, hayat boyu sürmesi gereken öğrenme faaliyetinde bize yol gösteren rehberlerimizdir; bu nedenle milletimizin nazarında öğretmenlik mesleği çok saygın ve kıymetli bir makamdadır” ifadelerini kullandı.

 

 


Öğretmenlerine sahip çıkmayan, öğretmenlik mesleğine hakkını vermeyen toplumların medeniyet tarihinden silinmeye mahkûm olacağını söyleyen Başkan Sekmen, “Bu bakımdan öğretmenlik makamının başımızın üstünde, bu makamın hakkını veren bütün öğretmenlerimizin de kalbimizde yeri olduğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum; Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, emekliye ayrılanlara da sıhhat ve esenlik dolu uzun ömürler diliyorum” dedi.

 

 


Pandemi dolayısıyla yılın belirli dönemlerinde uzaktan eğitim sisteminin devreye alındığı 2020 senesinde öğretmenlerin üstlendiği vazifenin ne kadar önemli ve kapsamlı olduğunun daha iyi anlaşıldığını söyleyen Başkan Sekmen, “Bütün dünyayı etkileyen korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında gündelik hayata mecburi kısıtlamaların getirildiği 2020 senesinde dahi eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması için her türlü imkânı seferber eden Milli Eğitim Bakanlığı’mıza ve bu zor dönemde bile bu kutsal mesleğin gereklerini yerine getirmek için her türlü gayret ve fedakârlığı gösteren öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Başkan Uçar’dan Öğretmenler Günü mesajı

 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Milletlerin kaderini belirleyen eğitim; geleceğin ve yıkılmaz bir temel üzerinde yükselen, modern, müreffeh ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeridir. Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdedir. İyi yetişmiş bir öğretmen, ne şart altında olursa olsun bir sınıfı, bir okulu hatta bir bölgeyi değiştirebilecek güce ve geleceğini inşa edecek inanca sahiptir. Türkiye’miz güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir” dedi

 

 

 


Dr. Mahmut Uçar, ‘’Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olabilmesi ancak öğretmenlerinin başarılı çalışmalarına bağlıdır. Öğretmelerin ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olduklarına değinip, bu kutsal mesleği diğer birçok meslekten ayıran en önemli özelliğinin, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır” diye konuştu.

 

 


Ülkemizin belirlenen hedeflere ulaşabilmesi için, eğitimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Mahmut Uçar, yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk nezdinde ülkemizin her köşesinde ve özellikle ilçemizde yeni nesilleri yetiştirmek ve onları yarına hazırlamak görevini üstlenmiş tüm öğretmenlerimizin aileleriyle birlikte Öğretmenler Gününü kutlar, yaşamlarında sağlık, mutluluk, görevlerinde üstün başarılar diler, selam, saygı ve şükranlarımı sunarım.’’

 

 

 

Başkan Orhan’dan Öğretmenler Günü mesajı
 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bir mesaj yayınladı.

 

 


Mesajında özelikle pandemi dolayısıyla eğitim ve öğretime ara verilmesine değinen Başkan Orhan, gelecek yıl salgınlardan uzak daha güvenli sağlıklı bir eğitim öğretim temennisinde bulundu. Tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncülerinin, toplumun bütün kesimlerine yol gösterenlerin öğretmenler olduğunu anlatan Belediye Başkanı Orhan, mesajında şu görüşlere yer verdi. “Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı emanet ettiğimiz gibi aslında ülkemizin geleceği ve bugününü de sizler şekillendirmektesiniz. Her ne kadar yalnızca yılda bir gün hatırlanmış olsanız da aslında hiç unutamadığımız eğitim elçilerimiz olan siz değerli öğretmenlerimizin olağanüstü bir durumdan dolayı öğrencilerinizden uzak olmak zorunda kalmanız vazifenizi de sekteye uğratmaktadır. Yüzyılda bir görülen ve dünyayı etkisini altına alan salgın hastalık nedeniyle her ne kadar eğitim ve öğretimler aksamış olsa da eksikliklerin telafi edileceğinden şüphemiz yoktur. Cıvıl cıvıl çocuk seslerini yeniden işiteceğimiz okullarımız öğretmenlerimizin bilgileri ve eğitimleri ile yeniden anlam kazanacak. Hiçbir zaman mücadeleyi elden bırakmamayı, pes etmemeyi ve ne olursa olsun tüm gücümüzle direnmeyi siz öğrettiniz size ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.