GÜNDEM Haber Girişi : 27 Haziran 2023 16:07

Başkanlardan bayram mesajı....

Başkanlardan bayram mesajı....
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan Kurban Bayramı dolaysıyla birer mesaj yayımladı.

ERZURUMEKSPRES - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan Kurban Bayramı dolaysıyla birar mesaj yayımladı.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Sekmen, mesajında; bayramların birliğin, dirliğin ve beraberliğin; huzur, barış, saygı, sevgi ve kardeşliğin ifadesi olduğuna vurgu yaparak, “Bayramlarımız kuşkusuz kendi içinde çok özel ve derin anlamlar barındırır. Bayramlar; umutsuzluğun karşısında sete dönüşür, karamsarlığın üstüne örtü olur, hasımlığı ve husumeti ortadan bütünüyle kaldırır. Bayramlar; birlik ve beraberlik için bir köprü, yardımlaşma ve dayanışma için bir vesile, kaynaşmak ve kucaklaşmak için de, kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Bu bağlamda Kurban Bayramı ise, Allah’a manevi açıdan yaklaşmanın ve ruhen yakınlaşmanın en eşsiz yollarından birisidir” ifadelerini kullandı.

 

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, kurban bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Uçar, mesajında “Başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere, depremzede ailelerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını yürekten tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.
Uçar yayınladığı bayram mesajında şunları söyledi: “Birliğimizin, beraberliğimizin ve sevincimizin sembolü olan bir kurban bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Bu bayramda nasıl ki annemizi, babamızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını ve kahraman gazilerimizi, depremzede kardeşlerimizi hatırlayarak, bayram sevincini hep birlikte yaşayacağız.
Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere daha özenle kucak açacak, onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerini, sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu göstereceğiz.

 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Kurban Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Yayınlanan mesajda Başkan Sunar, Kurban ibadetinin paylaşmak üzerine çok büyük anlamları olduğunu söyleyerek şunları kaydetti;“Bayramlar birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren manevi vesilelerdir. Kurban Bayramı paylaşmaktır, kardeşliktir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Fedakarlığın simgesi olan Kurban ibadeti, insanları birbirine yaklaştıran, komşumuzu akrabalarımızı gözetmemize vesile olan anlamlı bir ibadettir''dedi

 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Orhan, bayramların huzur ve sükunetin hâkim olduğu, kardeşlik duygularının en üst seviyeye ulaştığı en önemli zamanlar olduğunu belirtti.
Başkan Orhan şöyle devam etti:” İslam dini toplumun her kesimini düşünen ve kapsayıcı bir özellik ifa eder. Mübarek Kurban Bayramı bunun en iyi örneklerinden bir tanesidir. Yardımlaşma duygusunun ön plana çıktığı, kardeşlik duygularının pekiştiği ve bu sayede birlik olma durumunun en güzel haliyle ortaya çıktığını görüyoruz''dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.