GÜNDEM Haber Girişi : 14 Temmuz 2023 16:09

Başkanlardan 15 Temmuz mesajı...

Başkanlardan 15 Temmuz mesajı...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan 15 Temmuz dolaysıyla birer mesaj yayımladılar.

ERZURUMEKSPRES - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan 15 Temmuz dolaysıyla birer mesaj yayımladılar.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, yayımladığı mesajında, “O hain girişim, tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı ama milli hafızamız halen daha canlı ve dipdiri. Hain emellerini gizleyerek aramıza sinsice giren, kuklası ve taşeronu oldukları emperyalist güçlerin talimat ve direktifleriyle iş gören ve bu uğurda kendi milletine kurşun sıkacak kadar canileşenleri zihnimize tek tek kazımış durumdayız. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. Başkan Sekmen, mesajında şunları kaydetti: “Bir avuç üniforma hırsızı uçaklarla, tanklarla, bombalar ve silahlarla halkın üzerine ölüm kustular ama bu necip milletin şehadet uğruna değil bir can, bin canı bile olsa gözünü kırpmadan verebileceğini o kiralık akıllarına getirmediler. Onlar Çanakkale’de kursaklarına dizdiğimiz heveslerini 15 Temmuz’da yeniden yaşamak istediler ama efsunlu ve dualı bu milletin her bir evladının aslında birer Seyit Onbaşı ve birer Nene Hatun olduğunu çok çabuk unuttular. O gece bu satılmış FETÖ hainleri bozguna uğradılar, hezimeti yaşadılar ve o gece yurdun dört bir yanında oluşan çelikleşmiş iman gücümüzün etkisiyle yok oldular.” Başkan Mehmet Sekmen, mesajında 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece şehit düşen vatan evlatları ile yaralanan gazileri de unutmadı. Sekmen, mesajında şu kaydı düştü: “Şehitlerimiz bizim şeref payelerimizdir, gazilerimiz de onur vesilemizdir. O gece canından aziz bellediği vatanı için şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah’tan sonsuz rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize ise, hayırlı, sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyor, FETÖ alçaklarını, hain ve mel’un satılmış kahpe teröristlerle mücadelemizden bir an olsun geri durmayacağımızın altını özellikle çizmek istiyorum. Bu vesileyle kahramanlarımızı ve demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

Sunar: 15 Temmuz, kahramanlık destanıdır

 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, “15 Temmuz, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ inancının bir kez daha hayat bulduğu, yazarının milli irade olduğu kahramanlık destanıdır.” dedi
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Sunar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle anarak, 15 Temmuz’daki tarihi duruş ve kararlılığın, Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi. Sunar, “Nabzı vatan için atan, asil milletimizin her bir ferdi, o gece; ömrünü, ülkesine ve milletine adayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ demiş, vatanın birliğine ve bütünlüğüne kasteden FETÖ’cü hainleri, haki yeksan etmiştir. Tankların önüne yatıp, kurşunlara kafa tutanlar, 15 Temmuz’da tarihte benzeri olmayan, dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir destana imza atmıştır. Minnet ve şükran duygularımızı paylaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Milli iradenin dün de bugün de tek yürek olduğunu belirten Sunar, “Ülkemizin çağlar üstü yürüyüşünün önüne, dahili ve harici hiçbir yapı, hiçbir güç geçemeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemiz, aydınlık geleceğe emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir.” vurgusunda bulundu.
Şehitlere rahmet, gazilere şükran duygularını paylaşan sunar, “15 Temmuz’da Milletimizin varlığı, vatanımızın bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kurşunların üzerine yürüyen Ömer Halisdemir’in şahsında bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun yolunda giden yüce milletimize minnettarlığımızı kaydediyoruz.” Dedi.

 

Başkan Uçar; “15 temmuz gerçek bir 21. yüzyıl destanıdır”

 

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uçar yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“FETÖ/PDY terör örgütünce 15 Temmuz 2016 günü, askerî darbe teşebbüsünü dünyada eşine rastlanmayan destansı bir mücadeleyle kararlı ve asil duruşumuzla püskürtmüş olmanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz.
Milletimizin birliğine, inancına, vatanın bütünlüğüne, özgürlüğüne, bağımsızlığına, millet iradesine prangalar vurmak isteyenlere 15 Temmuz gecesi milletimizin tüm bireyleri; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha can siperane mücadelesini vermiştir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla; vatanını, namusunu ve mukaddesatını savunmak üzere meydanlara akın eden milletimiz, tıpkı Çanakkale Savaşı’ndaki gibi, Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi mucizevi bir destan yazdılar. 15 Temmuz, 251 şehidi binlerce gazisi ile gerçek bir 21. Yüzyıl destanıdır. Öyle bir destandır ki, iradesine müdahale edilen, özgürlüğü yok edilmeye çalışılan, bağımsızlığına kastedilen bütün milletlere rehberlik yapacak, yol gösterecek bir destandır.
15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı. Allah’a şükürler olsun ki; bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanımızı böldürtmedi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen aklı ve beyni satılmış Fetöcü hainler, kısa sürede milletimiz tarafından hüsrana uğratıldı.
Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.
Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’nün yedinci yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

 

ORHAN: MİLLET HAİNLERE ESASLI BİR DERS VERMİŞTİR

 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “15 Temmuz; millet iradesine karşı diş bileyen ve düşman kesilen mihrakların nefesinin kesildiği, hain terör örgütü FETÖ’nün iman dolu göğüslere çarpa çarpa adeta paramparça olduğu günün adıdır” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.