GÜNDEM Haber Girişi : 30 Eylül 2022 13:13

BAŞKAN SEKMEN'DEN VATANDAŞI SEVİNDİRECEK AÇIKLAMALAR

BAŞKAN SEKMEN'DEN VATANDAŞI SEVİNDİRECEK AÇIKLAMALAR
Başkan Sekmen: “1 Ekimden itibaren ulaşım fiyatını öğrencilerimiz için 2,5 liraya indirdik, 2,5 TL'ye ekmek satışı yapacağız, Bin kişinin istihdam edileceği yatırımlar yapılıyor. Gürcü Kapı projesi 29 Ekimde tamamlanıyor"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen basın mensuplarıyla buluştu. Mücellidili Konağında gerçekleştirilen basın toplantısına Genel Sekreter Zafer Aynalı, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, Basın Daire Başkanı Ahmet'dal ile birlikte katılan Başkan Sekmeğn bir çok konuda vatandaşı sevindirecek açıklamalanda bulundu. 

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, çeşitli konularda değerlendirme yapmak için gazetecilerle basın toplantısı düzenledi. Sekmen, öğrencilere ve vatandaşlara ulaşımda indirimin 1 Ekim’den itibaren başlayacağını söyledi. Başkan Sekmen, otobüs kartları ile ilgilenen firmaya dava açtıklarını belirtirken, ulaşımda ise öğrencilere ve vatandaşlara indirim yaptıklarını kaydetti.

 

 

 

 

 


Ulaşımda öğrencilere ve vatandaşlara indirim yapıldığını belirten Başkan Sekmen, “Ulaşımda öğrenci fiyatlarımız şu anda 4 lira, 1 Ekim'den itibaren ulaşım fiyatını öğrencilerimiz için 2,5 liraya indirdik. Tam bilet 6 liraydı onu da 5 liraya indirdik. Malumunuz bedava taşınan vatandaşlarımız var. 65 yaş ve üstü ayriyeten engelli vatandaşlarımız için yaptığımız katkıyı 4 TL'ye çıkardık. ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Hedefimiz günlük 100 bin ekmek 

Erzurum'da Halk ekmek ürettiklerini belirten Başkan Sekmen, halk ekmeği 2,5 TL'ye sattıkları zam yapmayacaklarını hatta indirim için kurmaylarıyla çalıştıklarını belirtti. Şu anda günlük 20 Bin ekmem ürettiklerini, yeni açılacak tesisle bu rakamın hemen 50 bine çıkacağını ve ardından günlük 100 bin ekmek üreteceklerini kaydetti. 

 

 

 

 

 

 

 

Suyu en ucuz kullandıran Belediyeyiz. 

Türkiye'de 30 Büyükşehir arasında suyu en ucuz kullandıran belediyelerden biri olduğıunu belirten Başkan Sekmen. "Bütün ekonomik sıkıntılara rağmen vatandaşımızın yanında durmaya devam ediyoıruz" dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fransadan makinalar geldi

Fransadan kaliteli asfalt üretmek için makinaların peyder pey geldiğini belirten Başkan Sekmen, Horasanda deneme serimlerinin başladığını, 2023 yılına kadar asfaltsız yol kalmayacağını kaydetti. 

 

Yatırım yapmya devam ediyoruz.

Başkan Sekmen dünyada yaşanan ekonomik krizin ülkemizi de etkilediğini belirterek, " bahane üretmeden paramız pulumuz yok demen yatırımlara devam ediyoruz. Şu anda Erzurum'un 500 farklı yerinde yatırım hizmetlerimiz devam ediyor" dedi. 

 

 

İstihdamı önemsiyoruz. 

Oldu'da yapılan çuval fabrikasıyla 500, Olimpiyat Parkında yapılan Tekstil fabrikasıyla 150, Sümerbank'ın eski tesislerinde yapılan Terlik Fabrikasında 150 kişi olmak üzere toplam 800 kişiye istihdam sağlanacağını belirten Başkan Sekmen, " Erzurum'a yeni yatırımcılar çekmek için gayret gösteriyoruz. Bu manada Çin ve Tayvan'dan iş adamlarımızla görüşüyoruz. İnşallah ilk etapda yapılacak bu yatırımlarla hedefimiz bin kişiye istihdam sağlamak." dedi. 

 

 

Termal Su için Sondaj yapıyoruz

Konaklı'da termal su için sondaj yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kış turizmiyle Termal Turizmi birleştirmek istediklerini belirtti. Başkan Sekmen Palandöken dağında sezonun kasım ayı itibarılya açılabileceğini, Geçen yıldan kar sakladıklarını ve suni karlama sistemiyle dağdaki kayak sezonunun erken başlayıp geç biteceğini ifade etti. 

 

 

Sosyal konutta hedef 5 bin konut

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan sosyal konut projesiyle ilgili Erzurum'a 2 bin 100 konut düştüğünü belirterek, " Çevre Şehircilik Bakanlığımızla görüşme halindeyiz bu rakamı 5 bin konuta çıkarmak istiyoruz.. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Bu konutların büyük kısmını da belediye olarak bizim şirketimiz yapabilir." dedi. 

 

 

16 Megawattlık Güneş Enerjisi santrali 

Büyükşehir Belediyesi olarak, 16 megawattlık bir güneş enerji santrali yapımına başlayacaklarını belirten Başkan Sekmen, " Kredimiz onaylandı. Tabiri Caiz ise elin taşıyla elin kuşunu vuruyoruz. Bu projeyle belediyemize ciddi manada bir kaynak sağlayacağız." dedi. 

 

 

Tarım ve Hayvancılığı desteklmiyoruz

Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım ve Hayvancılıkla ilgili yatırımlarının devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, " Gölet Yapımlarımız, Mera ıslahlarımız, Çobanlar için gölgelik yapımlarımız devam ediyor. Ayrıca üreticileriz için tohum desteğini valiliğimizle birlikte veriyoruz. Tarım Bakanımızla görüşmelerimiz sürüyor. Buradan söylüyorum, sözleşmeli hayvancılık ve sözleşmeli tarım uygulamasını Erzurum'da başlatacağız. Sözleşmeli tarım ve hayvancılık demek, vatandaş ürününü ekmeden fiyatını bilecek, bakanlığımızla sözleşme imzalayacak." dedi. 

 

 

Gürcükapı projesi 29 Ekim'de tamamlanıyor 

Erzurum'da uzun yıllardır konuşulan ancak bir türlü dönüşümü gerçekleşmeyen, Gürcükapı projesinin 29 Ekim'de tamamlanacağını kaydeden Başkan Sekmen, " Şehrin vizyon projelerinden biri olacak. Biz dönüşen şehir, korunan tarih sloganıyla hareket ediyoruz. Erzurum'da bir çok bölgede kentsel dönüşüm uygulamalarımız devam ediyor." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.