GÜNDEM Haber Girişi : 08 Eylül 2020 19:46

Başkan Bingöl: Horasan'ın dertlerine deva olacağız...

Başkan Bingöl: Horasan'ın dertlerine deva olacağız...
Deva partisi Horasan İlçe Kongresi gerçekleşti. Başkanlığa Kenan Şimşek seçildi.

ERZURUMEKSPRES - Deva Partisi Horasan İlçe Kongresine İl Başkanı Vahit Bingöl ve çok sayıda partili katıldı. Burada partililere seslenen İl Başkanı Vahit Bingöl, Horasan’ın her dönemde AK Parti’ye önemli bir destek verdiğini ancak bu desteğin karşılığını alamadığını söyledi. Tarımdan hayvancılığa bir çok sektörde Horasan’ın geri gittiğini ifade eden Bingöl şunları söyledi;

Horasan her dönem göç veriyor. Bunların en önemli nedeni gençlerin işsizliğidir. Geçmişte hayvan üretiminde zirvede olan Horasan bugün geri kalmış durumda. İlçelerde yerel yönetimler sadece rutin hizmetlerden değil, istihdam için de proje üretmeli. Bu noktada verilen sözler var. 40 ahır söz verilmişti. Bugün bırakın 40 ahırı 4 tane ahır yapıldı mı?

Horasan yeniden hayvancılığın merkezi olmak durumunda. Bu sorunların hepsini zözecek projelerimiz var. Bunların hepsini süreç içinde sizlerle paylaşacağız. Bugün seçtiğimiz ilçe başkanımız Horasan halkının emrindedir. Her türlü sıkıntınızı çözmek için onunla birlikte mücadele edeceğiz.”

İlçe başkanı Kenan Şimşek ise Horasan’ın sorunlarını bildiklerini ve çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.



 

 









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hüseyin Çakmak 01 Ocak 1970 02:00

    Hayvancılıkta girdi maliyetleri sürekli yükselmekte özellikle mazot, yem, küspe gibi ana girdi maddeleri sürekli artmaktadır. Bu durum üreticinin bırakın kârı çoğu zaman başabaş noktası dediğimiz maliyetleri gelirle eşitlendiği noktaya bile getirmemektedir. Bu durum tarımda bile dışarıdan ithalât yapılması sorununun ana nedenidir. Geçen yıllar yapılan ot, saman ithalatı ile bir ay önce yapılan peynir ithalatı birkaç örnektir. Üretimi sistemli ve entegre bir kalıba sokmadan hayvancılık sadece kurban bayramlarında yapılan bir iş olur. Oysa gıda günümüz dünyası için çok önemli. Deva partisi nitelikli ekipleriyle bu soruna cevap olacaktır.