GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mart 2021 13:59

BAŞKAN BİNGÖL, AHISKALI'YI UNUTMADI.

BAŞKAN BİNGÖL, AHISKALI'YI UNUTMADI.
Dadaş Doktor lakabıyla bilinen, Erzurum'un sevilen doktorlarından Uz.Dr. Orhan Ahıskalı, Covit 19 nedeniyle, kasım ayında vefat etmişti. Deva Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl 14 mart tıp bayramı münasebetiyle, Merhum Ahıskalı'yı mezarı başında andı.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 14 Mart Tıb Bayramı münasebetiyle, Covit 19 sebebiyle yaşamını yitiren Erzurum'un sevilen isimlerinden 'Dadaş Doktor'  Lakaplı, Orhan Ahıskalı'yı mezarı başında andı. 

 

 

 

 

Parti yönetimiyle birlikte, Orhan Ahıskalı'nın mezarını ziyaret eden Bingöl, " Orhan bey benim iyi bir dostumdu. Erzurum'da her kesimin sevdiği, saygı duyduğu bir kardeşimizdi, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. 14 Mart Tıp bayramı münasebetiyle kendisini anmak istedik. Bu vesile ile özellikle Covit 19 salgınında en önde mücadele eden bütün sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum. Bir yıl boyunca sağlık çalışanlarımız, insan üstü bir gayret gösterdiler. İzinsiz, mesaisiz çalıştılar. Bu fedakarlıklarını bu millet hiç bir zaman unutmayacaktır. Bu vesile ile sağlık çalışanlarının taleplerini de bir il başkanı olarak iletmek istiyorum. Bakın 100 binin üzerinde sağlık çalışanı bu hastalığa yakalandı, 300 üzerinde sağlık çalışanımız Covit 19 nedeniyle yaşamını yitirdi. 1 yıldır sağlık çalışanları izin kullanamıyor, esnek mesaiden yararlanamıyor, Şiddet ve mobing mağduru oluyorlar. Maaş zammı beklentileri karşılayacak ölçüde yapılmadı. Döner sermayede iyileştirme, sözleşmelilere kadro, hizmetlilere memurluk, bekliyor sağlık çalışanları. 3600 ek gösterge, kreş v.b temel meselelerin halledilmesini bekliyor. Bu sorunları çözmek zor olmamalı, onlar verdikleri kahramanca mücadele ile daha fazlasını hak ediyorlar. 

 

 

 Covit 19 sürecinde hastalık nedeniyle yaşamını kaybeden 300'ün üzerindeki sağlık çalışanına rahmet diliyorum. Hastalıkla yüzleşen kardeşlerimize Allah'tan şifa diliyorum." dedi. 

 

 

 

ORHAN AHISKALI KİMDİR? 

1957 Erzurum doğumlu olan Orhan Ahıskalı Erzurum'da "Dadaş Doktor" lakabıyla tanınıyordu.Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Ahıskalı Radyoloji uzmanıydı.  Numune Hastanesinin eski doktorlarından biri olan Ahıskalı, Erzurum'da Doğu Tıp Merkezi'nin kurucularından dı...   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.