BARİ BUNU BAŞARALIM!

Geçtiğimiz gün yeni yapılan öğrenci yurdunu inceleyen Erzurum Vali Okay Memiş, son derece önemli bir öneride bulunarak, “ Kadın Üniversitesi’ne Erzurum olarak talibiz” dedi. 

 

 

Kadın Üniversitesi nedir?

Kadın Üniversitesi’ni ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’da yapılan G20 zirvesinde gündeme getirdi. Japonya’daki 800 Üniversitenin 80’inin Kadın Üniversitesi olduğunu öğrenen Erdoğan, bunu bizim ülkemizde de yapmalıyız diyerek, Cumhurbaşkanlığı 2021 yıllık programına aldırdı. Kadın Üniversiteleri, Geleneksel olarak, halihazırda okuyan öğrencilerinin tümünü kızların oluşturduğu ve kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan yüksek öğrenim kurumu anlamına geliyor.

 

 

Yani 2021 yılında artık Türkiye’de de Kadın Üniversiteleri kurulacak. Bir çok konuda ilklere öncülük eden Erzurum’da ilk kadın üniversitesi kurulsa gerçekten şehir adına önemli bir adım atılmış olur. Erzurum tarihinde medreseleriyle hep eğitim şehri olmuş. Erzurum 64 yıllık Atatürk Üniversitesi, yeni kurulan Teknik Üniversite ile zaten bir eğitim üssü.  Neden Türkiye’nin ilk Kadın Üniversitesi Erzurum’da kurulmasın

 

 

Erzurum her türlü alt yapıya ve fiziki şartlara uygun bir şehir.

 

 

 

Bu mümkün ancak şehir olarak, bunu dillendirmeliyiz. Sadece Vali Beyin talibiz demesi yeterli değil.  İktidarı ile muhalefeti ile bütün siyasilerimiz bunu yüksek sesle dillendirmeli. Gerekirse bir komisyon oluşturulup, Erzurum’un üniversite noktasındaki potansiyelleri rapor edilmeli. Cumhurbaşkanına sunulmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı ki kendisi eğitimi gerçekten önemseyen bir isim Mehmet Emin Öz, Cumhurbaşkanlığı nezdinde bu talebi iletmeli.

 

 

 

Erzurum’un kalkınması için Üniversitenin bütün imkanlarını seferber eden ve adeta kendini parçalayan Rektör Ömer Çomaklı, ETÜ Rektörü Bülent Çakmak, bilimsel anlamda neden Erzurum tercih edilmeli, diye çalışmalar yaptırmalı.

 

 

Erzurum’un ekonomik meselelerinde her zaman taşın altına elini sokan, sözünü esirgemeyen bir isim olan  Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, ESOB Başkanı Rasim Fırat, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı İbrahim Gözütok, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, OSB Başkanı Murat Urkuç, gibi STK Başkanlarının, Bütün derneklerin, adının önünde Erzurum yazan vakıfların, derneklerinCumhurbaşkanlığı ve YÖK nezdinde Kadın Üniversitesi’nin Erzurum’a kurulması adına mesajlar göndermeli, açıklamalar yapmalı. 

 

 

Anlayacağınız, şehir olarak bu talebi dillendirirsek, beraberce hareket etmeyi başarabilirsek, Erzurum’da yine bir ilki gerçekleştirebiliriz. Türkiye’nin ilk Kadın Üniversitesi’nin Erzurum’a kurulmasını sağlayabiliriz…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.