SİYASET Haber Girişi : 28 Nisan 2022 09:33

BARDIZ KALESİ İLGİ BEKLİYOR

BARDIZ KALESİ İLGİ BEKLİYOR
Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş, Şenkaya'ya Bağlı Bardız Beldesindeki Kale'nin yıkılmaya yüz tuttuğunu söyledi

" Şenkaya İlçesinde Bardız Bucağı yakınındaki Bardız Deresi’nde stratejik öneme sahip sarp bir kayalık üzerinde bulunan Bardız kalesi 10.03.1978 tarihinde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiş olmasına rağmen Yerel yöneticilerin bu tarihi kaleyi görmezden gelmeleri bir Şenkayalı olarak bizleri hayli üzmektedir" diye konuşan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Bardız Kalesi'nin bir an önce restore edilerek kendi kaderine terkedilmiş halinden kurtulması gerektiğini savundu.

 

 

 

 

Şenkaya İlçesinin tarihi dokularından birisi olan Bardız Kalesi'nin bugüne kadar yerel yöneticiler tarafından sürekli ötelendiğinin de altını çizen Serhat Can Eş, Ortaçağ'dan kalma olduğu bilinen Bardız Bucağı yakınındaki, Bardız Deresi’nde stratejik öneme sahip Bardız kalesinin sahipsiz olmadığını, Yerel yöneticilerin gereken hassasiyeti bugüne kadar göstermediklerini savundu.

 

 

 

 

 

 

"Kalenin Selçuklular ve Osmanlılar döneminde tamirat gördüğü düşünülmektedir" diye konuşan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, " Şenkaya'nın en fazla nüfusa sahip olan Gaziler köyü yani eski ismiyle Bardız'a bugüne kadar siyasetçiler seçim zamanlarında uğrayıp oy istediklerinde, her zaman Bardız Kalesini restore edeceği sözünü vermelerine rağmen günümüze kadar, Bardız kalesine hiç bir restorasyon çalışması yapılmamıştır. Bugün de geldiğimiz nokta da görüyoruz ki, Bardız Kalesi kendi kaderine terk edilmiş ve her geçen gün tahrip olmaktadır." dedi. 

 

 

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı olarak Bardız Kalesi'nin bir an önce tadilat ve restorasyon çalışmaları için elinden gelen tüm çaba ve gayretten kaçınmayacağını belirten Serhat Can Eş, başta Erzurum Valiliği olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Şenkaya Belediye Başkanlığı'nın Bardız Kalesi için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

 

 

 

Tüm Şenkayalı ve Bardızlı hemşerileri adına konunun yakın takipçisi olacağını da belirten Serhat Can Eş, Bardız Kalesi sahipsiz değildir dedi.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.