BAKIN NELER YAPMIŞ?

Başkan seçildiği 2019 yılından bu güne yaptıklarıyla ilçenin adeta makus talihini değiştirdi. Pandemiye, ekonomik krize rağmen ilçede yaptıkları ile takdir topladı. Sınırlı kaynakları doğru yerlere harcadı. Büyükşehir Belediyesiyle uyum içinde çalıştı. Yıllardır yapılanmayanlara adeta 5 yıla sığdırdı.

 

 

 

 

Termal suyu, Kalesi, Pasinler savaşı ile bilinen Erzurum’un doğuya açılan yüzü olan Hasankale Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’den bahsediyorum.  Seçildiği günden bu güne yaptıklarını kalem kalem yazmak istesek inanın yetiştiremeyiz. Ama birkaç örnek verip hakkı teslim etmek isterim.

 

 

 

Başkan Ahmet Dölekli döneminde ilçede tam 310 bin metre kare kilit taşı döşendi.

 

 

 

Reşadiye, Emirşeyh, Yiğittaşı, Kotandüzü,Yeni mahalle, Sunak, Yamaç, Çiçekli, Y.Çakmak ,Bahçeli Evler, Hasandede, Ardıçlı, Karavelet, Şehit Burak Karakoç, Övenler, Taşlıgüney, Başören, Saksı, Pelitli mahallelerinde olmayan yerlere yeni taziye evleri yaptı, olanların hepsinin tadilatını gerçekleştirdi.

 

 

 

Kadınlar için kadın dinleme evi yaptı.

 

 

Muhtarlar için dernek binası yaptı.

 

 

Bir çok caminin ve okulun tadilatı gerçekleştirdi.

 

 

 

Belediyeye ait neredeyse mezbelelik durumdaki Kale Oteli, yıldızlı otellerle denk olabilecek şekilde yeniledi. Tarihi Küçük Kaplıcayı restore ederek turizme kazandırdı. Büyük Kaplıcayı KUDAKA desteğiyle yeniledi. 15 kabinlik yeni aile banyoları inşa etti. Termal turizm için Sıla Tatil evlerini ilçeye kazandırdı.   

 

 

 

Büyük bin bölümü tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylerde tarım sulama kanallarını belediye imkanlarıyla açtı.

 

 

 

Yeni şantiye binası yaptı. 1000 metrekarelik belediye araçları için garaj yaptı. Makine parkını genişletti.

 

 

 

En önemlisi Başkan Ahmet Dölekli seçildiği günden bu güne en büyük yatırımı insana yaptı. Öğrencilerin Erzurum’da okullarına ulaşmaları için öğrencilere ulaşımı ücretsiz hale getirdi. Bu uygulama ilk günden beri devam ediyor.

 

 

 

İlçede ihtiyaçları ailelere tonlarca gıda yardımında bulundu.

 

 

 

1048 Pasinler zaferi onun döneminde ülke gündemine geldi. Kutlamalarla unutulmuş bir değer gün yüzüne çıkarıldı. Uluslararası Karakucak güreşleri organize etti.

 

 

 

Modern iş yerleri yaptı ve ilçe esnafının hizmetine sundu. Yeni park ve bahçeler yaptı, mevcutların hepsini elden geçirdi.

 

 

 

Bunlar dışında daha bir çok şey yazmak mümkün. İlçe halkı Ahmet Dölekli’yi bir dönem daha belediye başkanı olarak görmek istiyor. Samimi tavırları ile Hasankalelinin gönlüne giren Başkan Dölekli’nin ilçeyle ilgili geleceğe dönük hayalleri var. İlçeyi tam manasıyla turizm merkezi yapmak istiyor. Yaptıklarımız henüz başlangıç diyor. İlçe halkının turizm gelirleriyle rahatlayacağı modern bir merkez yapacağız diyor.

 

 

 

Başkan Dölekli, yeniden aday edilir mi bilmem, ancak AK Parti’nin ilçe de Ahmet Dölekli ile şansı yüksek görünüyor. Başkan Dölekli yeniden aday edilsin yada edilmesin, yeniden başkan seçilsin yada seçilmesin, yaptığı hizmetlere, yönetim anlayışıyla, sıcaklığı ve samimiyetiyle ilçede uzun dönem anılacak bundan hiç kuşkum yok.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.