SİYASET Haber Girişi : 24 Mart 2023 16:28

BAHADIR EREN İDDİALI KONUŞTU

BAHADIR EREN İDDİALI KONUŞTU
CHP Erzurum milletvekili aday adayı İnşaat Mühendisi Bahadır Eren, Erzurum'un çözülemeyecek sorunu olmadığın belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olan İnşaat Mühendisi Bahadır Eren, " Erzurum'un çözülemeyecek sorunu yok" dedi. 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan Eren, " Erzurum geçmişte nasıl ticaretin merkeziyse, bu günde çok kısa zamanda eski konumuna kavuşabilir." dedi. Şehrin gelişim potansiyellerinin iyi belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Eren, " Erzurum konumu itibariyle ihracaat yapabilecek, doğal zenginlikleri ve tarihi varlığıyla turizmden önemli bir pay alabilecek, kadim bir şehir. Yeter ki samimiyetle gayret edilsin.

 

 

Bu güne kadar sadece hizmet sektörü ile ekonomik olarak ayakta kalmaya çalışan kenttin, istihdam olanaklarının kısıtlı olması nedeniyle her geçen gün nüfusu eriyor. Erzurum artık büyükşehir olma kriteri olan 750 bin nüfus rakamının bile altına düşmüş durumda.  Öğrenci olmadığında şehirde adeta ticaret duruyor. 

 

 

Erzurum'un en önemli potansiyeli olan tarım ve hayvancılık ihmal edilmiş, özel sektörün yatırımları için iktidar Erzurum'u cazip hale getirememiştir. 

 

 

Dünyanın en uzun ikinci doğal pistine sahip Palandöken dağı, henüz dünya ölçeğinde adından söz ettiren bir kayak merkezi haline gelememiştir. Erzurum tihi anlamda adeta bir açık hava müzesi ancak, turizmden yeterli payı alamıyor. Hınıs Kanyonları, Zernak Kalesi. Termal suları, Yaylaları, Peri Bacaları, Tortum Şellalesi gibi bir çok doğal güzelliğe sahip olan Erzurum, bu potansiyelini ne acıdır ki ekonomiye yansıtamamaktadır. 

 

 

Daha önce Erzurum'da olan bir çok önemli kurum ve kuruluşun bölge müdürlükleri, siyasilerin yetersizlikleri nedeniyle başka şehirlere taşınmıştır.

 

 

Bu kadar önemli potansiyelleri olan bu kadim şehrin çözülemeyecek hiç bir sorunu yok. Yeterki bu şehri temsil eden siyasiler samimiyetle gayret göstersinler. 

 

 

Cumhurbaşkanı adayımız Liderimiz, Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, kısa sürede bu sorunların birer birer üstesinden geleceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın." dedi. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.