SİYASET Düzenleme Tarihi : 19 Ekim 2020 23:00 Haber Girişi : 19 Ekim 2020 09:51

BABACAN’IN ERZURUM GEZİSİNDEN YANSIYANLAR.

BABACAN’IN ERZURUM GEZİSİNDEN YANSIYANLAR.
Deva Parti’si Genel Başkanı Ali Babacan, hafta sonu, partisinin il kongresine katılmak üzere Erzurum’daydı.

Deva Partisi mart 2020’de kuruldu, yani daha 8 aylık bir parti. Erzurum’da teşkilatlar yeni kuruldu, bir ay bile olmadı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Babacan Erzurum’da ciddi ilgi gördü…

 

 

 

Hava alanında 500’ün üzerinde araç konvoyu ile şehre girdi. İl Kongresinin yapıldığı yer Pandemiye rağmen hınca hınç doluydu. Binin üzerinde partiliye seslendi Babacan. Yıllardır siyaseti takip eden biriyim. Hemen kongre salonunun önünde park etmiş araçların plakalarına baktım. Civar illerden gelen var mı diye? Yoktu, Araçlar Erzurum plakalayıldı.

 

 

 

Bu kalabalığı; İl Başkanı Vahit Bingöl, siyaseti iyi bilen bir isim. Ciddi organizasyon yapmış diye yorumladım. Anavatan Partisi’nin bitme noktasına geldiği dönemde, Genel Başkan Erkan Mumcu, Erzurum’a geldiğinde de o dönem şartlarında ciddi bir kalabalıkla karşılanmıştı. Kongre konuşmasında Babacan, “askıda ekmek” kampanyasına atıfda bulundu. “Geçtiğimiz günlerde bir askıda ekmek kampanyası başlattılar. Utanmadan sıkılmadan. Siz adaleti askıya alırsanız, siz insan haklarını askıya alırsanız, özgürlükleri askıya alırsanız, mecburen ekmeği de askıya asarsınız. Düşünün ülke insanı kuru ekmeğe muhtaç hale gelmiş...” dedi. Bu ifadeleriyle medyada ve sosyal mecralarda gündem oldu.

 

Benim merak ettiğim esnaf gezisiydi. AK Parti ve MHP’nin ciddi oy aldığı Erzurum’da Babacan’a karşı vatandaşların tavrı ne olacaktı? Bu kalabalık bindirilmiş kıtalar mıydı, yoksa gerçekten bir teveccüh var mıydı Babacan’a? STK buluşmaları sonrasında ancak akşam üstü esnaf gezisi yapabildi, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan. Özellikle Cumhuriyet Caddesi gezisi görülmeye değerdi. Babacan’la fotoğraf çektirmek için adeta insanlar sıraya girdi. Esnaf teveccühle karşıladı, yoldan geçenler peşine takıldı. Babacan ayaküstü soruları yanıtladı, vatandaşın derdini dinledi. Vatandaşlar, özellikle ekonomiye atıfta bulunarak, bağırıyordu, “ Kurtar bizi bu durumdan.  Acele edin bir an önce seçim yapılmalı.”

 

Son derece memnundu Babacan ve programını sarkıtmak zorunda kaldı. Saat:16:00’da başlattığı geziyi, neredeyse saat 20:00’a kadar sürdürdü. O an fark ettim ki bu kalabalık, İl Başkanı Vahit Bingöl’ün organizasyon beceresinden değil, kendiliğinden oluşmuştu.

 

Erzurum, siyaseten bir çok partinin, kampanyalarını başlattığı bir şehirdir. Erzurum’da tutulan nabız genele de yansır. Bu yüzden bir çok lider, seçim kampanyalarını Erzurum’dan başlatır. Babacan’da Erzurum gezisi sonrasında, şehirden umutlu ayrıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.