EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 13 Ekim 2022 23:30 Haber Girişi : 13 Ekim 2022 10:37

AYDIN, GAZ FİYATI ERZURUM’DA BELİRLENEBİLİR

AYDIN, GAZ FİYATI ERZURUM’DA BELİRLENEBİLİR
Enerji sektörünün önemli firmalarından biri olan ARENYA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın,  “ Putin’in açıklamaları Erzurum için önemli” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye'de Avrupa için büyük bir Doğal Gaz merkezi kurulabilir” açıklamasının son derece önemli olduğunu belirten Erzurumlu iş adamı Fatih Aydın, Erzurum’un gaz ticaret merkezi olabileceğine dikkat çekerek “ Erzurum her anlamda gazın fiyatının belirlendiği bir üs olabilir.” dedi.

 

 

 

 

Büyük sanayi kurum ve kuruluşları başta olmak üzere Gaz Dağıtım Şirketleri üzerinden satılan gaz hacmi ile birçok müşteriye tedarik sağlayan, ARENYA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “ Ülkemiz konum olarak gaz üreten Ülkeler ile gaz tüketen Ülkeler arasında yer alıyor. Bu noktada gazın üretenden tüketene iletimi noktasında bir nevi köprü durumunda bulunmaktadır. Bu bağlamda dün de Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’in ‘ Türkiye'de Avrupa için büyük bir Doğal Gaz merkezi kurulabilir’ açıklaması Ülkemizin bu çok kritik olan konumunun bir kez daha ortaya konulması noktasında önemlidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Şehrimiz Erzurum da bu noktada bir birleşme noktası ve kavşaktır. Bu bağlamda İran ve Azerbaycan’dan tedarik edilen doğal gazın boru hatlarının kesiştiği nokta Erzurum’dur. Ayrıca yakın zamanda devreye giren ve Azerbaycan’dan Avrupa’ya gaz arzı sağlayan TANAP Boru hattı da şehrimizden geçmektedir. Bunun yanında dünyaya ham petrolün iletilmesi noktasında önemli bir hat olan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı da hakeza şehrimizden geçmektedir. Dolayısıyla şehrimizden fiziksel olarak yoğun miktarlı doğal gaz miktarı birçok tüketiciye ulaşmaktadır. Bu noktada şu rahatlıkla ifade edilebilir ki bu kadar miktarın fiziksel olarak aktığı bir şehirde, akan doğal gazın fiyatının belirlenmesi mümkündür.  Erzurum gaz ticaret merkezi haline gelebilir ve her anlamda gazın fiyatının belirlendiği bir üs olabilir. Şehrimiz bu dinamiklere sahiptir. Bu bağlamda başta Sivil Toplum Örgütleri olmak üzere, siyasilerimizin, yerel yöneticilerimizin konuyu gündemlerine alması son derece önemli” dedi.    

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.