GÜNDEM Haber Girişi : 31 Temmuz 2018 16:14

Aydemir'den TRT açıklaması: Kapatılma asla söz konusu değil!

Aydemir'den TRT açıklaması: Kapatılma asla söz konusu değil!
TRT Erzurum Radyosu'nun kapatılacağı iddialarıyla ilgili konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Böyle birşey asla söz konusu değil. TRT'nin üst düzey yöneticileriyle yaptığım gö

TRT Erzurum Müdürlüğü'nün kapatılarak, haber şefliğine dönüştürülüp, Diyarbakır Müdürlüğü'ne bağlanacağı iddiaları ilgili konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Böyle birşey asla söz konusu değil. TRT'nin üst düzey yöneticileriyle yaptığım görüşmede bu iddia kesin bir dille yalanlandı" dedi. 

ERKHABER'e iddialarla ilgili özel açıklamalarda bulunan AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, sosyal medyada yayılan iddialarla ilgili TRT'nin üst düzey yöneticileriyle görüştüğünü ve kesin ifadelerle TRT Erzurum Radyosu'nun kapatılacağı söylentisinin yalanlandığını söyledi. Aydemir, "Konuyla ilgili olarak beni arayan ilk ve tek medya kuruluşu siz oldunuz. Sizden sonra konuyu TRT yöneticileriyle görüştüm. Olay şu: 9 Temmuz günü çıkan Cumhurbaşkanlığı KHK'sı ile tüm kurumların yapılarında değişikliğe gidiliyor. Bu değişiklik kapsamında TRT yöneticileri de bir çalışma yapıyor ve kendi içlerinde bir istişare yapıyorlar. TRT'de bir personel yığılması söz konusu ve kurum yöneticileri bu yığılmayı ortadan kaldırmak için emekliliği gelmiş Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin çalışanını emekliliğe teşvik ediyor. Belli bir süreye kadar emekli olmaları halinde teşvikler sunuyor. Kimsenin işten zorla çıkarılması söz konusu değil. Bunun yanı sıra TRT'yi daha işler ve üretken hale getirmek için de bazı düşünceler var. Kuruma çeki-düzen verecek, hantanllığı ortadan kaldıracak çalışmalar bunlar. Ancak bu çalışmaların içerisinde Erzurum Müdürlüğü'nün radyosunun kapatılması asla yok. Açık ve net bir dille böyle bir niyetlerinin dahi olmadığını ifade ettiler. İnsanların tam bilgi sahibi olmadan konuşması, yorum yapması doğru değil. Açıkçası doğru olmadığı net bir şekilde anlaşılan bu iddiayı sosyal medyada yaymak tamamen iktidarı siyaseten yıpratmayı amaçladığı da çok açıktır" dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ayşe Yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    Teşekkür ler sayın vekilim

  • Ayşe Yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    Teşekkür ler sayın vekilim