GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mart 2021 09:06

AVUSTURALYA BÜYÜKELÇİSİ NİYE GELDİ?

AVUSTURALYA BÜYÜKELÇİSİ NİYE GELDİ?
Avusturalya Büyükelçisi Marc Innes-Brown Erzurum'da siyasi parti il başkanlarını ziyaret etti. Brown'un bu ziyaretinin amacını kimse anlayamadı.

Avusturalya Büyükelçisi Marc Innes-Brown eşi ve çocuklarıyla birlikte geldiği Erzurum'da siyasi parti il başkanlarını tek tek ziyaret etti. AK Parti, DEVA Partisi, İYİ Parti'yi ziyaret eden Brown'un geliş maksadını kimse anlamadı. Ülkedeki siyasi meseleler ve Erzurum özelinde parti başkanlarına sorular soran ve notlar alan Brown'un neyi raporladığı merak konusu oldu... 

 

 

 

Eşi ve çocuklarıyla birlikte Palandöken'de kayak tatili yapmaya geldiği öğrenilen Avusturalya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, dağda kayak yapmak eşi ve çocuklarıyla zaman geçirmek yerine, Erzurum'da siyasi parti il başkanlarıyla görüştü. Parti Başkanlarından tek tek radevu alan Brown, yanında tercümanıyla birlikte ziyaretler gerçekleştirdi. Ülke gündemindeki konuları parti başkanlarına soran Brown uzun uzun sohbet etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmelerde, Brown'un başkanlara, partilerinin oy oranlarını, yapılan anket sonuçlarını, yaşanan değişimleri, ekonomik sorunları, 'Kürt meselesini' , Erzurum'un demografik yapısını, Bölgeler arası kalkınmışlık farkını, Türkiye'de özgürlüklerin ne durumda olduğunu sorduğu ve Erzurumluların meselelere bakış açısını irdelediği öğrenildi. 

 

 

 

Erzurum'a resmi bir ziyaret kapsamında gelmeyen, kayak yapmak için Palandöken'i seçen Büyükelçinin neyi raporladığı, bu ziyaretleri neden gerçekleştirdiği ise merak konusu oldu. Büyükelçinin ziyareti, "Bayram değil, seyran değil Büyükelçi Erzurum'da siyasi partileri neden ziyaret etti?"  yorumlarının yapılmasına sebep oldu... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.