SİYASET Haber Girişi : 20 Nisan 2023 17:17

AVUKAT EBUBEKİR ELMALI İLÇE İLÇE GEZEREK AK PARTİ'YE OY İSTİYOR

AVUKAT EBUBEKİR ELMALI İLÇE İLÇE GEZEREK AK PARTİ'YE OY İSTİYOR
AK Parti'den Erzurum milletvekili aday adayı olan, ancak listeye giremeyen Avukat Ebubekir Elmalı, Erzurum'da sahada aktif bir biçimde çalışıyor.

Bir Dadaş hareketi mottosuyla yola çıkan Erzurumlu tanınmış Hukuk adamı Avukat Ebubekir Elmalı, AK Partili aday adaylarına örnek teşkil edecek bir çalışma yürütüyor.

 

 

 

AK Parti'den Erzurum Milletvekeli aday adayı olan Elmalı, listeye girememesine rağmen, " Bu seçim çok önemli, AK Parti makam ve mevki peşinde olanların değil, memleket sevdalılarının partisidir. Bu önemli seçimde herkes bir nefer gibi çalışmalı." dedi. 

 

 

 

 

 

14 Mayıs'a kadar Erzurum'da siyasi çalışmalarını yürüteceğini belirten Ebubekir Elmalı, Karaçoban, Pasinler, Aşkele ve Aziziye ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, AK Parti'ye oy istedi. 

 

 

 

 

 

Aynı zamanda Karaçoban Spor Kulübü Yöneticisi de olan Elmalı, İftarını Karaçoban'da açtı. Vatandaşlarla sohbet eden Elmalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, " Bu seçim ülkenin bağımsızlığı açısından son derece önemli." dedi. 

 

 

 

 

Pasinler'De de Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden Elmalı, Partililerle bir süre sohbet etti. 

 

 

 

 

Aşkale'de kahve toplantısına katılan Avukat Ebubekir Elmalı burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi; " Bu seçimin en önemli özelliği hakla batılın seçimi olacak. En tehlikeli seçim bu seçim. Doğu Akdeniz'de burnumuzun dibindeki doğalgazı biz mi çıkaracağız, kendimiz mi kullanıp Avrupaya satacağız, yoksa Amerika mı her zaman yaptığı gibi bizim hakkımız olan doğalgazı çıkarıp, Kıbrıs Rum kesimi ve İsrail'le anlaşarak İtalya üzerinden hiç bize dokunmadan, Dedeağaç'ta Doğalgaz depolama alanında depolayıp Avrupaya satacak. Bu seçim bunun seçimi. 

 

 

 

 

 

Pandemiden sonra büyük devlet küçük devlet ayrımı kalktı. Enerjiye sahip olan devlet, enerjiye sahip olmayan devlet ayrımı başladı. Dolayısıyla devlet olarak biz en büyük parayı enerjiye harcıyoruz. İthalatımızın büyük bir kısmı enerjiye yönelik. Bu çağda ya enerjiyi çıkaran siz olacaksınız, yada sizin üzerinizden taşınacak enerji. Tıpkı Azerbaycan'dan gelecek olan doğalgazın bizim üzerimizden Avrupaya ulaşması gibi. Üçüncü şık yok. Eğer enerjiyi çıkarma, enerjiyi taşıyan ülke olma, sadece tüketen ülke ol deniliyor. Buna razı gelirsek, işte o zaman bağımsızlığımız risk altına girer. Bu seçim bunun kavgası. Amerika sen bana hizmet etmelisin diyerek, bizlere bir siyasi perpektif çizmeye çalışıyor, Bu Amerika'nın karşısında da Aslan gibi dimdik duran, hayır ben kendi doğalgazımı çıkaracağım, enerjiyi tüketen değil üreten bir ülke olacağım diyen gerekirse Türkmen Doğalgazını da Azerbaycan üzerinden Avrupa'ya ben taşıyacağım diyen, O bölgedeki Ermeni varlığını da sihalarımızla temizleyen bir liderimiz var. Dolayısıyla bu seçim onun seçimi. 

 

 

 

 

 

 

 

Evek ekonomik olarak sıkıntılar yaşanıyor mu yaşanıyor. Pandemiden sonra tüm dünyada bu kriz var mı evet var. Ancak biz kendi enerjimizi bu güne kadar üretemediğimiz için bu krizi daha fazla hissediyoruz. Şimdi ekonomik olarak memnun değiliz, fakat Doğu Akdenizde Güney Kıbrıs Rum kesimini, İsrail'i, ABD'yi gömmek istiyorsak, işte bu seçim onun seçimi. Uluslararası hukukçu olduğum için söylüyorum, bunların bütün sözleşmelerini biliyorum. 

 

Dolayısıyla bu güne kadar Dadadaşlar sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durdu, Bu seçimde de Dadadaş'a yakışır bir vakurlukla yine Cumhurbaşkanımızın arkasında duracağınızdan hiç bir kuşkum yok.

 

 

 

Bazen saha çalışmalarımızda bana vatandaşlar, Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz ancak, milletvekilliğinde oy vermeyeceğiz diyenler var. Arkadaşlar bu çok tehlikeli bir söylem. Listeye giren adaylarımızın hepsi bu şehir adına ellerinden geleni yapacak liyakette, sadakatte arkadaşlarımız. Bakın mecliste çoğunluk sağlanamazsa, yur dışına asker gönderemezsiniz, Sınırlarınızda, YPG ile PKK ile, terör unsurlarıyla mücadele edemezsiniz. Biz bu mücadeleleri meclisten aldığımız yetki ile yaptık. Cumhurbaşkanına oy veririm vekile vermem dediğiniz anca, Cumhurbaşkanımızın kolunu, dalını budağını, kesmiş olursunuz. Bu sistemin tek kaotik yönü şudur ki, Cumhurbaşkanı başka, meclisteki çoğunluk başka bir görüşten olur sa çok büyük bir kaos yaşarız. Buna fırsat vermemeliyiz. " dedi. 

 

Elmalı, seçim çalışmalarını Aziye ilçesinde esnaf ziyaretleriyle sürdürdü. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.