EĞITIM Düzenleme Tarihi : 08 Ekim 2020 14:34 Haber Girişi : 08 Ekim 2020 14:36

ATLI TERAPİ İLE ENGELLERİ AŞIYORLAR

ATLI TERAPİ İLE ENGELLERİ AŞIYORLAR
Hipoterapi de denen atlı terapi Erzurum’da da uygulanmaya başlandı.

2002 yılından beri Erzurum’da faaliyet gösteren Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ‘nde Hipoterapi uygulamalarına da başlandı. Özel gereksinimli çocuklara hizmet veren psikolojik , zihinsel ve fiziksel performansı yaşıtlarına göre geri olan , gelişim görevlerinin gerisinde kalan çocukların  kendilerine yetebilecek duruma gelebilmeleri , topluma uyum sağlamaları ve sosyal hayatta aktif bir şekilde görev almalarının sağlanması amaçlanıyor.

 

 

 

 

Eğitim Kurumunda, Zihinsel Engelliler Destek Eğitim Programı, Fiziksel Engelliler Destek Eğitim Programı, İşitme Engelliler Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı ve Yaygın Gelişimsel Bozukluk destek eğitim programları verilmekte.

 

 

 

 

 

Bu eğitimler doğrultusunda daha önce  Hidroterapi (havuz) ,  Duyu bütünleme, Oyun terapisi ve Aile Eğitimleri ve terapisi hizmetlerinin yanında, şimdi de bütün dünyada kullanılan ve başarılı sonuçları kanıtlanmış olan Hipoterapi yani altı terapi hizmeti de verilmeye başlandı.

 

 

 

 

 

Konu ile ilgili bilgiler veren Paylaşım Özel Eğitim Merkezi çalışanlarından Nazan Yaşarbaş;

 “ Hipoterapi’nin başlıca yararları; kasların gelişimi, esneklik, güç, denge, koordinasyon, özgüven, disiplin, kontrol, adaptasyon, sosyal etkileşim, daha güçlü hareket yeteneği ve zihinsel rahatlamadır. Eğlencelidir ve bütün yaş grupları için faydalıdır.

 

 

 

 

 

Hipoterapi, engellerinin yaşamlarını kısıtlamasını kabul etmeyen tüm engelliler için hayatlarını yaşanmaya değer kılan zevkli bir metod haline gelmiştir. Hipoterapi’nin kullanıldığı alanlar;  Otizm (Autism), Hareket Bozukluğu ve Spastisite (Cerebral palsy), Artrit (Arthritis), Özbağışıklıkhastalığı (Multiple Sclerosis), Kafa Travması (Head Injury), İnme (Stroke), Omurilik Felci (Spinal Cord Injury), Davranış Bozukluğu (Behavioral Disorders) ve Psikolojik Bozukluklar (Psychiatric Disorders) dır.

 

Bu anlamda kurumuzda bu terapi uygulamalarına başladık.” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.