GÜNDEM Haber Girişi : 11 Temmuz 2023 22:20

Aşkale Çimento'da sular durulmuyor... Yücelik, değerinin yüzde 5’ine hisse mi topluyor…

Aşkale Çimento'da sular durulmuyor... Yücelik, değerinin yüzde 5’ine hisse mi topluyor…
Suların durulmadığı, iddiaların cevap kaldığı Aşkale Çimento’da hisse çoğunluğunu kaybeden baba-oğul Yücelik’in piyasa değerinin yüzde 5’inden hisse toplamaya çalıştığı iddia edildi.

HİSSEDARLARA GÖRE 1 HİSSE 60 BİN TL, YÜCELİK’E GÖRE 3 BİN TL Mİ?

 

 

Suların durulmadığı, iddiaların cevap kaldığı Aşkale Çimento’da hisse çoğunluğunu kaybeden baba-oğul Yücelik’in piyasa değerinin yüzde 5’inden hisse toplamaya çalıştığı iddia edildi. Hissedarlar, “1 hisse en az 60 bin TL değerindeyken, Yücelik’in bin 500 – 3 bin TL bedelle, hissedarları bir kez daha mağdur etmeye çalışarak hisse almayı amaçlıyor” iddiasında bulundu.

 

 

ERKHABER / ERZURUM - Sürekli ertelenen genel kurulu, ortaya saçılan onlarca iddia, hissedarların tepkileriyle günlerdin kamuoyunu meşgul eden Aşkale Çimento ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Aşkale Çimento’nun piyasa değeri en az 60 bin TL olan hisselerinin, son ertelenen genel kurulda hisse çoğunluğunu kaybeden mevcut yönetim tarafından hissedarlardan bin 500 – 3 Bin TL karşılığında satın alınmaya çalışıldığı, böylelikle yeniden hisse üstünlüğünün ele geçirilmeye çalışıldığı öne sürüldü. Bu duruma tepki gösteren hissedarlar, “Hissemizin yüzde 4-5’ine karşılık gelen teklifler yapılıyor” iddiasında bulundular. 

 

Aşkale Çimento’da sulan bir türlü durulmuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve aynı zamanda oğlu olan şirket CEO’su Fatih Yücelik’in, genel kurulda hissedarlar tarafından gündeme getirilen ve medyada da yer bulan şok edici iddialara cevap vermek, hissedarların endişelerini gidermek yerine şirketteki koltuklarını koruyabilmek için farklı bir yöntem denedikleri iddia ediliyor. 

 

 

BABA-OĞUL YÜCELİK HİSSE Mİ TOPLUYOR

Aşkale Çimento’da hisse devirlerinin piyasa değerinde olmaması ve herkesin dilediği zaman hisse devri yapmaması amacıyla “hisse devri yönetim kurulu kararıyla onanır” kararını yıllar önce aldıran Lütfü Yücelik, son genel kurulda hisse çoğunluğunu kaybedince harekete geçti. Genel kurulu bir şekilde erteleten ve bu süre zarfında da elini yeniden güçlendirmek isteyen Yücelik’in, hisse satın almak için adım attığı ileri sürülüyor. 

 

YÜCELİKLER’iN TEKLİFİ DEĞERİNİN ANCAK YÜZDE 2’Sİ Mİ?

Baba Yücelik’in bugüne kadar hisse değerlerini kendisinin belirlediğini ve en fazla 900 TL’den hisse devri gerçekleştirdiğini, piyasa değeri üzerinden yapılan satışları ise yönetim kurulunda reddettirdiğini savunan hissedarlar, “Ancak Cumartesi gününden sonra bir anda hissedarlara ‘hissenizi bize satın’ talepleri gelmeye başladı. Teklif edilen rakamlar bin ile bin 500 TL arasında. En fazla 3 bin TL’ye kadar çıktıklarını duyduk” iddiasında bulundular. 

 

HİSSEDARLAR: ŞİRKETİN BİR HİSSE DEĞERİ EN AZ 60 BiN TL

Aşkale Çimento’nun CEO’su Fatih Yücelik’in genel kurul süreci başladığında yaptığı “Yıllık ciromuz 4.5 milyar TL’ye ulaştı” açıklamasına dikkat çeken hissedarlar, “Bu açıklama doğrultusunda bile şirketin hisse değerinin en az 60 bin TL civarında olacağı net ortada. Hesap çok basit. Aşkale Çimento’nun kilinker üretim kapasitesi 5 milyon 700 bin ton. Dünya piyasasında da klinkerin ton üretim değeri de 120 dolar. İki rakamı çarptığımızda 684 milyon dolar, yani bugünkü kurla 17 milyan 784 milyon TL ediyor. Bu rakamı da 120 bin hisseye bölersek, bir hissenin piyasa değeri 148 bin TL olarak karşımıza çıkar. Son 3 yılda oluşan 3 milyar TL’lik zararı ve öz kaynaklardaki 5 milyar 200 milyon TL’lik sermaye kaybını da göz önüne alırsak, Aşkale Çimento’nun bir hisse bedelinin en az 60-70 bin TL civarında olması gerekir. Peki Lütfü Yücelik ve oğlu neye göre hisse bedelinin bugüne kadar 750-900 TL olarak belirlemiş ve bu bedel üzerinden satışlara izin veriyordu. Ve neye göre Cumartesi gününden sonra bu rakamı 3 bin TL’ye kadar çıkardı. Yine de teklif ettiği rakam, piyasa değerinin yüzde 1-2’sine tekabül ediyor ki son derece komik rakamlar. Hissedarlarımızın bu tekliflere kanmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

YÜCELİK YİNE Mİ SUSACAK?

Haklarında gündeme getirilen tüm iddiaları “Şirketi ele geçirmeye çalışıyorlar” cevabını verip, yöneltilen soruları cevapsız bırakan baba-oğul Yücelik’in hisse satın alma çabalarıyla ilgili iddialar karşısında da suskun kalıp kalmayacakları merak ediliyor. Yücelik’in neye göre hisse fiyatı belirlediği de merak edilen bir diğer husus. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halil FALCİ 22 Ekim 2023 17:55

    Bu şirket 15 yıl önce borçlarını ödediği söyleniyordu, şimdi bu borç nereden çıktı

  • neyse ne 12 Temmuz 2023 00:46

    Eğer öyle ise kendi hisselerini satsınlar